Thailands Narcotics Control Board ska diskutera förslag från cannabismotståndare att återkriminalisera växten i morgon

Thailand-

  Thailands folkhälsominister och vice premiärminister Anutin Charnvirakul sa idag till thailändska medier att cannabis enligt hans åsikt inte kan återställas till en illegal narkotika och han är inte alltför bekymrad över ett förslag från cannabismotståndare att försöka förbjuda växten helt igen. .

Vår tidigare historia:

Thailands Narcotics Control Board, under ledning av vice premiärminister Wissanu Krea-ngam, kommer att träffas i Bangkok tisdagen den 22 november för att diskutera förslag från legaliseringsmotståndare för cannabis att göra växten till ett illegalt narkotika igen under kategori 5.

Idag (21 novemberst) Herr Anutin, huvudpersonen bakom cannabis som ursprungligen avkriminaliserades i Thailand i juni, avslöjade för pressen sina tankar om mötet med Thailands Narcotics Control Board i morgon (22 november)nd).

Herr Anutin sa: "Det kommer att finnas två frågor som motståndare till cannabislagstiftningen som stämmer mig kommer att driva, den första är ett förslag till Narcotics Control Board att återställa cannabis till ett illegalt narkotika, vilket omedelbart skulle kriminalisera innehav, försäljning , och odling. Det andra numret kommer att handla om folkhälsans anmälan om kontrollerade örter i allmänhet och övergripande regler kring växten (cannabis).

När Anutin tillfrågades av Associated Thai Press om Narcotics Control Board kommer att förvandla cannabis tillbaka till en illegal drog, sa Anutin: "Om du frågar mig måste jag säga att det inte kan förvandlas till en illegal drog igen. Det finns för många företag, bönder, konsumenter, medicinska patienter, läkare och fler som förlitar sig på växten för sin hälsa och sin inkomst."

När Anutin tillfrågades om några läkares åsikter som har motsatt sig cannabislagstiftning, sa Anutin: "Vi måste förlita oss på den övergripande regeringen och folkhälsopolitiken. Vi följer fortfarande lagen och folkhälsobestämmelserna där cannabis är inriktat på användning för medicin, hälsa och ekonomi. Vi bör lyssna och förstå oro och olika åsikter och komma på rimliga lösningar för att mötas halvvägs, men att föreslå totalt förbud och göra människor till kriminella, slösa bort resurserna i det straffrättsliga systemet, för att konsumera, sälja eller odla cannabis igen är inte svaret till denna fråga."

När Anutin tillfrågades om People's Network for Cannabis Legislation i Thailand som planerar att hålla en protest och motsätta sig cannabisförbud i morgon, den 20 november, där Prasitthichai Nunual är en representant, sa Anutin: "Snälla tryck inte också. mycket och förstår motståndare till cannabis förstår oftast inte växten och dess fördelar. Allt blir som det är nu, jag ser inget beslut som förbjuder cannabis igen. Miljontals människor har fått goda fördelar av vår cannabispolicy där de tjänar pengar och förbättrar sin hälsa jämfört med de som har en negativ inverkan av cannabis.”

TPN kommer att ge uppdateringar om mötet under hela dagen imorgon, den 22 november 2022.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.