UPPDATERING: Påstådd berusad burmesisk mördare som knivhögg thailändsk vän till döds i Pattaya arresterad

Banglamung, Chonburi —

  En påstådd berusad burmesisk mördare som knivhögg sin 29-åriga thailändska vän till döds i Pattaya greps i Sri Racha, Chonburi, och hävdade att han grälade med sin vän om en armbrytningsmatch och religion före mordet.

Vår tidigare historia:

En berusad burmesisk man knivhögg sin 29-åriga thailändska "vän" till döds på ett drinkparty och flydde.

Nu till vår uppdatering: 

Banglamungs polischef Pol. Överste Nawin Sinthurat och ett team av utredningsofficerare arresterade den burmesiske misstänkte, Somboon Areesawad, 42, efter att han rymt från Pattaya till sin gamla arbetsgivares bostad i Chonburis Sri Racha-distrikt efter att ha knivhuggit sin thailändska kompis till döds tidigt på morgonen söndagen november. 20:e.

Polisen grep Somboon vid 2-tiden samma dag som händelsen. Poliserna tog honom medan han sov i en hängmatta bredvid ett hönshus i Buengs subdistrikt. Somboon var en thailändsk Yai-infödd som migrerade från Myanmar till Chiang Rai-provinsen i Thailand, enligt Pol. Överste Nawin.

Somboon ska ha erkänt att han mördat sin vän med en en fot lång kniv, som han gav till polisen senare.

Han ska också ha erkänt att han bråkade med sin avlidne thailändska vän om en armbrytningsmatch och religion, vilket fick honom att sticka sin vän två gånger. Hans vän kunde blockera det första slaget med sin hand, den misstänkte sa, men den misstänkte knivhögg sin vän direkt i bröstet igen och dödade honom på ett ögonblick.

"Den misstänkte visade ingen ånger när han återupprättade ett brott", sa Banglamungs polischef, "han sa bara förlåt en gång."

Den misstänkte åtalades för mord. Han var i Banglamungs polisförvar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.