VM börjar i Pattaya eftersom barägare har stora förhoppningar om att spelen ska locka fler kunder

Pattaya, Thailand –

Den första natten av Qatar World Cup har kommit och gått och många barer över Pattaya rapporterade ökad handel och intresse på grund av spelen.

Endast en match spelades i går kväll, den 20 november, Ecuador mot värd Qatar, där Qatar förlorade med 2-0. Det var första gången i VM-historien som värdlandet förlorade sin öppningsmatch.

Årets matcher har varit fulla av kontroverser, med det senaste beslutet att vända den öppna försäljningen av alkohol på arenorna, vilket har retat många fans (och Budweiser, en huvudsponsor av cupen). Ecuador ledde till och med en vi vill ha ölsång under matchen. Men det saknades verkligen inte öl och sprit på Pattayas barer eftersom kunderna njöt av spelet och atmosfären.

Pattaya har dock haft sin egen kontrovers med regional polis lovar att fortsätta att upprätthålla en impopulär laglig stängning kl. 2 för barer och nöjesställen. Ett officiellt förslag om att förlänga denna tid till 4:29 i turistområden kommer att presenteras för det thailändska kabinettet den XNUMX november.

De strikta stängningstiderna hindrar naturligtvis många matcher som är planerade att starta klockan 2:00, som den efterlängtade matchen mellan USA och England i helgen. På tal om England, deras inledande VM-match är ikväll mot Iran, men spelas klockan 8 och borde se många Pattaya-barer packade till brädden eftersom Pattaya har en stor och aktiv engelsk ex-pat-gemenskap.

Slutligen har många barer och mötesplatser satt personal och värdinnor i kläder med VM-tema och dekorerat sina barer i hopp om att locka besökare. En titt på stan den första kvällen av cupen verkade visa att det kanske skulle lösa sig.

Klicka eller tryck här för schemat för spel, kanaler och tider i Thailand.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/