Kinesisk man greps för att ha stulit jobb från thailändare genom att driva en frisörbutik i Pattaya

Pattaya —

Polisregion två och immigrationspolisen grep en 34-årig kinesisk man och fem utländska anställda för att ha drivit en illegal frisörbutik i Pattaya.

Butiken, kreativt kallad "Hair Salon" låg i sikte på Pattaya Second Road i Banglamung, Chonburi. Poliser ledda av Pol. Generalmajor Teerachai Chamnanmor slog sönder butiken igår, den 21 november, efter att ha fått ett tips från anonyma berörda medborgare om att butiken drevs av en kinesisk medborgare utan arbetstillstånd.

Enligt Thai Foreign Business Act var frisör- och andra skönhetsbehandlingsjobb ett av de yrken som var strikt reserverade för thailändska medborgare, enligt Pol. Generalmajor Teerachai.

Frisörbutikens skylt var skriven på kinesiska. Poliserna klev in i butiken för att hitta en kinesisk frisör och två kinesiska medarbetare som servar en kund. Två burmesiska arbetare hittades också inne i butiken.

Ägaren till Frisörsalongen, Wang Xuping, en 34-årig kinesisk medborgare, dök upp och erkände för tjänstemännen att han ägde butiken. Han hävdade att han hade drivit stället i ett år och inte hade någon aning om att det stred mot lagen. Han hävdade också att han inte hade någon aning om att han var tvungen att ha arbetstillstånd för sin personal.

Poliserna informerade mannen om att det var förbjudet för utlänningar att driva ett skönhetsföretag eftersom det gjorde det svårare för thailändare att försörja sig. Så småningom åtalades Xuping för att ha anställt utlänningar utan tillstånd, medan hans fem anställda åtalades för att ha arbetat som utlänning utan tillstånd.

Alla fördes till Pattayas polisstation för rättsliga åtgärder.

Region 2-polisen har lovat ett pågående tillslag mot utlänningar som arbetar illegalt i Pattaya.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.