UPPDATERING: Big Joke besöker Pattaya, håller presskonferens om ett stort lösen- och bortförandefall på Walking Street som involverar kinesiska medborgare

Pattaya —

Kinesiska misstänkta tillsammans med offret vars finger amputerades för en lösensumma på 37 miljoner baht skulle deporteras från Thailand och svartlistades från att komma in i landet för att de olagligt vistades i kungariket med studentvisum.

Vår tidigare historia:

Polisen i Pattaya utfärdade två arresteringsorder för två kinesiska misstänkta som påstås ha fört bort en 40-årig kinesisk medborgare från Pattaya Walking Street och amputerat hans finger för en lösensumma.

Nu till vår uppdatering:

Biträdande nationell polischef Surachate "Big Joke" Hakparn tillkännagav avslutandet av bortförandet av fallet med kinesiska kidnappare som förde bort sin egen tidigare vän från Walking Street och högg av hans finger för en lösensumma i oktober.

Big Joke besökte personligen Pattaya i går kväll, den 21 november, för att diskutera fallet.

De två kidnapparna, Zhang "Tatao" Delong, 30, och Zhang Wenjia, 25, greps i Bangkok och anklagades för samverkan i utpressning, internering, fysisk misshandel och stöld på natten.

Big Joke sa att kidnapparna faktiskt var nära offret eftersom de drev ett samtalsbedrägericenter i ett grannland tillsammans. De två kidnapparna hamnade i konflikt med offret och förde bort honom för pengar.

En utredning upptäckte också att de två misstänkta och offret illegalt vistades i Thailand på studentvisum, så alla tre skulle deporteras och svartlistas, enligt Big Joke.

De thailändska immigrationstjänstemännen som beviljade studentvisum till de kinesiska misstänkta genomgick disciplinstraff.

Big Joke avslöjade att de misstänkta korsade från Kambodja till Thailand för att undkomma ett intensivt tillslag mot illegala migranter i Kambodja som drivs av den kinesiska regeringen.

Thailand slår också för närvarande ned på illegala kinesiska migranter och kineser som driver illegala eller gråa företag i landet.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.