Mer än 5,000 XNUMX thailändska forskare lämnar in officiellt dokument till den thailändska regeringen för att visa stöd för att godkänna ett utkast till cannabislag.

Thailand-

Mer än 5,000 XNUMX thailändska forskare har lämnat in ett officiellt dokument för att visa fullt stöd för utkastet till cannabislag som ska användas för medicinska ändamål.

Ordföranden för Association of Forskare i Thailand (ART) Pipat Nontanathorn har lämnat in ett dokument med mer än 5,000 XNUMX anhängares underskrifter till den thailändska folkhälsoministern och vice premiärministern Anutin Charnvirakul.

Herr Pipat sa, "Vi ber den thailändska regeringen att lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan och godkänna utkastet till cannabislag för att stödja dess användning av medicinska skäl. Om cannabis återställs till en illegal narkotika kommer det att orsaka stora negativa effekter och förlora chansen att gå vidare och utveckla landet. Föreningen har gjort en betydande mängd forskning som bevisar de positiva fördelarna med cannabis som används för medicinska ändamål och som en traditionell ört för lokalsamhällen.”

Herr Anutin sa, "Vi är glada att föreningen har stött cannabislagstiftningen. Folkhälsoavdelningen har bekräftat att cannabis har positiva fördelar om det används på rätt sätt, särskilt för medicin, hälsa och ekonomi.”

"Cannabisväxter är inte listade som narkotika. Endast extrakt från cannabis som har en THC (Tetrahydrocannabinol) substans på mer än 0.2 anses vara narkotika. Det sista officiella steget kommer att tillkännages i Royal Gazette. Cannabis skulle inte återgå till ett illegalt narkotika. Vissa skärpningar av reglerna kring försäljning av blommor kommer att ske men vi kommer inte att förbjuda cannabis igen.” Mr. Anutin förklarade.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.