Migrerande narkotikasmugglare greps med 1.6 miljoner piller meth i Kamphaeng Phet

Nationellt —

Narkotikabekämpningstjänstemän grep fem narkotikasmugglare som försökte transportera till Bangkok från Chiang Rai-provinsen en stor last med 1.6 miljoner metamfetaminpiller idag, den 23 november.

Narkotiska förtryckstjänstemän ledda av Pol. General Chinnapat Sarasin meddelade gripandet av fem narkotikasmugglare, inklusive Netiphong Saeyang, 22, Mr. Noppadech Saesong, 28, Mr. Ekapop Sae-her, 35, Mr. Chakkrit Suayrak, 53, och Mr. Chakkrit efter att ha gripit dem kl. en bensinstation i Kamphaeng Phet-provinsen.

De tre första misstänkta var i Hmong-kullstammen i Tak-provinsen medan de två sista misstänkta var thailändska.

De misstänkta greps när de försökte leverera 1.6 miljoner metamfetaminpiller gömda i en grå Isuzu D-Max pickup och en BMW sedan från Chiang Rai-provinsen till Bangkok. De olagliga drogerna packades i 16 ryggsäckar.

En misstänkt som körde sedan lyckades ta sig undan och jagades av polisen, Pol. sa general Chinnapat.

Alla fem gripna misstänkta och den misstänkte på flykt anklagades för olaglig försäljning och spridning av typ 1-drogen till allmänheten.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.