Den påstådda kinesiska "maffiabossen" kapitulerar till Bangkoks polis och förnekar alla anklagelser

FOTO: Bangkok Post

Nationellt —

En påstådd kinesisk maffiaboss kallad "Tuhao" överlämnade sig till Bangkoks polis onsdagen den 23 november, efter att ha anklagats för att ha samarbetat i den illegala droghandeln och drivit en illegal nattklubb.

Den misstänktes verkliga identitet avslöjades av polisen som Chaiyanat Kornchayanant, som blev en naturaliserad thailändare för flera år sedan men som ursprungligen är kinesisk. Han rapporterade till biträdande rikspolischef Pol. General Surachate "Big Joke" Hakparn vid Royal Thai Police Sports Club i Bangkok igår efter att Bangkoks södra brottmålsdomstol utfärdade en arresteringsorder på honom för påstådd samverkan i den illegala droghandeln och innehav av en psykotropisk substans med avsikt att sälja.

På onsdagsmorgonen genomsökte poliser två platser som misstänktes vara Chaiyanats gömställen och hittade bara hans thailändska fru som visade sig vara en polisöverste. Hustrun var samarbetsvillig och övertalade Chaiyanat att ge sig till Big Joke samma dag.

Big Joke bekräftade att Chaiyanats fru var en polisöverste knuten till underavdelningen för utrikesfrågor och en systerdotter till en tidigare nationell polischef och vice premiärminister. Hennes namn undanhölls från pressen av Big Joke i väntan på en utredning.

Chaiyanat, eller Tuhao, påstås ha hyrt byggnaden som inrymt en ökända kinesisk nattklubb, Jinling, där polisen hittade kinesiska turister som tog illegala droger inne förra månaden. Han förnekade dock alla anklagelser, tackade nej till intervjuer och sa att han reserverade sitt försvar för domstolen.

Polisen i Bangkok kommer att begära godkännande från Bangkok South Criminal Court för att kvarhålla den misstänkte och motsätta sig borgen. Big Joke uppgav att han behövde tre veckor för att ordentligt undersöka det komplexa fallet.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.