Dagliga direktflyg från Ryssland till U-Tapao flygplats nära Pattaya börjar i helgen, Pattayas borgmästare välkomnar fler ryska turister

Pattaya, Thailand –

För första gången sedan före Covid-19-pandemin återupptas flygningar direkt från Moskva till U-Tapao flygplats nära Pattaya lördagen den 26 november.

Enligt Pattayas borgmästare Poramese Ngampiches välkomnas detta av myndigheterna och bör se betydande ökningar av ryska turister lokalt. Återlanseringen av lokala direktflyg från Ryssland kommer att ledas av flight ZF2847 som anländer till U-Tapao i helgen.

Ryska turister har tagit över som turist nummer ett i Phuket, enligt myndigheterna där, drivna av direkta dagliga flyg. Pattaya har sett många fler ryska besökare under de senaste veckorna men indiska turister fortsätter att vara nummer ett lokalt.

Enligt Poramese borde detta hjälpa den lokala ekonomin och företagen att ta fler turister direkt från Ryssland till Pattaya.

Pattaya News noterar dock att vissa kritiker online har hävdat att många av de som kommer från Ryssland inte är turister utan snarare unga ryssar med snäva budgetar som försöker undvika värnplikten i den pågående invasionen av Ukraina.

Thailand är officiellt neutralt när det gäller Ryssland/Ukraina-kriget och har till skillnad från många andra nationer inte begränsat resor för ryska medborgare.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/