Gatuhundar tillfångatogs och fördes till skydd efter att ha skadat bilar i Chonburi

FOTO: ข่าวคนชล

Sattahip, Chonburi —

Ett dussin gatuhundar som bor på en parkeringsplats i Chonburis Sattahip-distrikt sövdes och fördes till ett hundhem efter att ha orsakat ofog när de jagade katter.

Hundarna (9 hanar och 3 honor) fångades onsdagen den 23 november efter CCTV-filmer där de jagade 4-5 katter runt fordon parkerade på en parkeringsplats vid Sattahip färskmarknad.

De stygga hundarna sågs tydligt bita i och skrapa fordon medan de försökte attackera sina piggare fiender.

FOTO: ข่าวคนชล

Operationen leddes av Torsak Trakulthongchai, biträdande borgmästare i Sattahip. Alla tolv fångade hundar bekräftades som herrelösa hundar, sa Torsak, och de kan vara fientliga mot människor, så de skulle avlägsnas från gatan och föras till Sattahip Naval Stray Dog Care Center.

Vice borgmästaren sa att han skulle låta så många herrelösa hundar vaccineras mot rabies och steriliseras för att förhindra att de skadar människor.

FOTO: ข่าวคนชล

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.