Pier på Koh Larn i Pattaya för att få en budget på 200 miljoner baht för stora renoveringar

Pattaya –

Na Ban-piren på Koh Larn kommer att få en enorm renovering med en budget på 200 miljoner baht för att stärka Pattaya-turismen och stödja EEC-projektet (Eastern Economic Corridor).

Chefen för Pattayas marinkontor, Eakkarat Kantharoe, sa till Pattaya News "Projektet är att renovera Na Ban Pier. Projektet har klarat den ursprungliga regeringens miljökonsekvensbedömning (MKB).

”Mer än en budget på tvåhundra miljoner baht kommer att ges för detta projekt 2024. Renoveringen förväntas ta cirka tre år. Pierrenoveringen kommer att vara i en T-form som kan stödja större båtar med 300 sittplatser såväl som mindre båtar och speedbåtar”, förklarade Mr. Eakkarat.

Renoveringsprojektet syftar till att stärka Pattaya och att stödja projektet Eastern Economic Corridor (EEC) som syftar till att förbättra infrastrukturen i de östra provinserna, särskilt Pattaya-området, tillade Mr. Eakkarat.

Som nämnts kommer projektet dock inte att börja på över ett år.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.