Direktflyg från Ryssland till U-Tapao flygplats börjar, Pattayas borgmästare välkomnar ryska turister

FOTO: MGR Online

Pattaya –

Ryska turister besöker nu Pattaya dagligen eftersom direktflyg nu har anlänt till U-Tapao flygplats för första gången sedan före Covid-19-pandemin.

Vår tidigare historia:

För första gången sedan före Covid-19-pandemin återupptas flygningar direkt från Moskva till U-Tapao internationella flygplats i Rayong nära Pattaya lördagen den 26 november.

Pattayas borgmästare Poramese Ngampiches och direktören för U-Tapaos internationella flygplats Admiral Rapeepong välkomnade ryska turister på flygplatsen i går morse (26 november)th). Amiral Rapeepong berättade för Pattaya News. "Det var 236 passagerare på det första direktflyget från Azur Airline från Tolmachevo. De fick souvenirer och varmt välkomnande från flygplatsen.”

Mr Sanpetch Supabowornatean, ordföranden för Thai Hotels Association – Eastern Chapter berättade för Pattaya News, "Rysska turister gillar att resa utomlands under sin vintersäsong, på grund av den benhårda kylan i deras hemland. Men på grund av det pågående Ukraina-kriget är många vanliga destinationer i Europa förbjudna för ryssar på grund av sanktioner och restriktioner. Thailand är dock neutralt i denna konflikt och förbjuder inte ryska turister att resa. Deras förlust är Thailands vinst eftersom fler turister från Ryssland nu väljer Thailand, särskilt Phuket och Pattaya, att besöka på grund av bra väder och aktiviteter. Detta är ett gott tecken för turismen eftersom fler turister kommer till Pattaya och Thailand efter Covid-19.”

Pattayas borgmästare Poramese berättade för Pattaya News "Pattayas affärsoperatörer led i mer än två år av en ekonomisk kris under Covid-19. Det finns fler ryska turister som besöker Pattaya varje vecka nu vilket kommer att generera hundratals miljoner baht. Direktflyg kommer att ta med ännu fler ryska turister till Pattaya dagligen.”

"Ryska turister på det här flyget har anlänt i rätt tid eftersom Pattaya håller International Fireworks Festival." Avslutade borgmästaren.

Det är äntligen här. Pattaya International Fireworks Festival 2022 pågår i två dagar fram till idag (26 novemberth) på Pattaya Beach.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.