Bangkok rankas 6:e av 50 städer världen över i Expat City Ranking 2022, vänlig atmosfär en höjdpunkt

Bangkok-

Bangkok rankas 6:e av 50 städer i Expat City Ranking 2022, och presterar bäst för privatekonomi och sämst för arbete utomlands och livskvalitet.  

– År 2022 är Valencia (1:a), Dubai, Mexico City, Lissabon, Madrid, Bangkok, Basel, Melbourne, Abu Dhabi och Singapore (10:a) de 10 bästa städerna för ex-pats att bo i.  

– Å andra sidan anser ex-pats Johannesburg (50:a), Frankfurt, Paris, Istanbul, Hong Kong, Hamburg, Milano, Vancouver, Tokyo och Rom (41:a) som världens sämsta städer att bo i.  

München, 29 november 2022 — Bangkok rankas 6:e av 50 i Expat City Ranking 2022 av  InterNations, världens största ex-pat community med över 4.5 miljoner medlemmar. Staden utmärker sig när det kommer till både privatekonomi och hur lätt det är att bosätta sig, och rankas bland de fem bästa i båda indexen. Även om det blir lite blandade resultat i Expat Essentials Index (5:a) – ex-pats har lätt att hitta bostad men är missnöjda med digitaliseringen och den lokala byråkratin – Bangkok presterar sämst för både livskvalitet och arbete utomlands.  

 Smakämnen Expat City Ranking baseras på den årliga Expat Insider-undersökningen av InterNations. Det är en av de mest omfattande undersökningarna om att bo och arbeta utomlands, med 11,970 2022 svarande år 50. Totalt XNUMX städer runt om i världen presenteras i år, som erbjuder djupgående information om fem områden av ex-pat liv: Quality of Life , Lätt att bosätta sig, arbeta utomlands, privatekonomi och det nya Expat Essentials Index, som täcker digitalt liv, administratörsämnen, boende och språk.  

Expats njuter av livet utan monetära bekymmer  

Bangkok rankas 6:a av 50 städer i Expat City Ranking 2022 och 2:a världen över i Personal Finance Index. Expats är inte bara nöjda med de allmänna levnadskostnaderna (69 % mot 45 % globalt), utan överkomliga priser är också en höjdpunkt i Expat Essentials Index (22:a). Bostäder är både prisvärda (70 % nöjda mot 39 % globalt) och lätta att hitta (85 % mot 54 % globalt), med Bangkok på första plats i underkategorin Bostäder. Å andra sidan rankar ex-pats staden 42:a i både underkategorierna Digital Life och Admin Topics. Till exempel är mer än två av fem (42 %) missnöjda med tillgången till statliga tjänster online (mot 21 % globalt). "Det är allt pappersarbete, för allt", delar en chilensk ex-pat. Bangkok kommer på 49:e plats för denna faktor, bara före Rom (50:a).  

Ett svårt arbetsliv men lätt att bosätta sig i  

Working Abroad Index (39:a) är ett annat lågläge, där Bangkok hamnar bland de 10 lägsta i underkategorierna Lön & jobbsäkerhet (41:a), Karriärutsikter (41:a) och Arbetskultur och tillfredsställelse (46:a). Över en av tre ex-pats (35 %) är missnöjda med den lokala arbetsmarknaden (mot 27 % globalt) och 46 % anser att den lokala affärskulturen inte främjar platta hierarkier eller självständigt arbete (mot 28 % globalt). . Lyckligtvis verkar respondenterna ha det lättare i sitt privatliv. De beskriver de lokala invånarna som allmänt vänliga (88 % mot 66 % globalt) och är nöjda med sitt sociala liv (73 % mot 56 % globalt). På frågan om vad han gillar mest med livet i Bangkok, citerar en brittisk ex-pat "Thaiernas kultur, vänlighet och attityd till att leva". Det kanske inte är en överraskning då att 78 % känner sig hemma i Bangkok (mot 62 % globalt) och staden rankas på fjärde plats i indexet Ease of Settling In.  

Säkerhets- och miljöfrågor rör utlänningar  

Slutligen kommer Bangkok på 39:e plats i livskvalitetsindex, och rankas bland de sämsta destinationerna i världen för Säkerhet och säkerhet (45:a) och Miljö och klimat (48:a). Expats är missnöjda med luftkvaliteten (67 % mot 19 % globalt), liksom stadsmiljön (38 % mot 17 % globalt), och 43 % håller med om att regeringen inte stöder miljövänlig politik (mot 18 % globalt). När det gäller deras säkerhet är 36% av ex-pats missnöjda med den politiska stabiliteten (mot 15% globalt), och 43% känner att de inte öppet kan uttrycka sig själva och sina åsikter (mot 18% globalt).  

Om Expat City Ranking 2022  

Smakämnen Expat City Ranking baseras på den årliga Expat Insider-undersökningen av InterNations. För undersökningen,  InterNations frågade 11,970 177 ex-pats som representerade 181 nationaliteter och som bor i XNUMX länder eller  territorier för att ge information om olika aspekter av ex-pat livet, såväl som deras kön, ålder och  nationalitet. Förutom att de var nöjda med livet i sitt värdland, bjöds respondenterna också in att dela sina åsikter om staden de bor i.  

Deltagarna ombads att betygsätta upp till 56 olika aspekter av stadslivet utomlands på en skala från ett till sju. Betygsprocessen betonade deras personliga tillfredsställelse med dessa aspekter, med hänsyn till både känslomässiga ämnen och mer sakliga aspekter med lika stor vikt. De individuella faktorerna buntades sedan ihop i olika kombinationer för totalt 16 underkategorier, och deras medelvärden användes för att ta fram fem aktuella index: Livskvalitet, Lätt att bosätta sig, Arbeta utomlands, Privatekonomi och Expat Essentials. Dessa medelvärden beräknades ytterligare — tillsammans med svaren på frågan "Allt taget i beaktande, hur nöjd är du med ditt liv utomlands i allmänhet?" — för att skapa Expat City Ranking. År 2022 är de tio bästa städerna för ex-pats Valencia (10:a), Dubai, Mexico City, Lissabon, Madrid, Bangkok, Basel, Melbourne, Abu Dhabi och Singapore (1:a).  

För att en stad skulle finnas med i Expat City Ranking 2022 krävdes en urvalsstorlek på minst 50 undersökningsdeltagare per destination. Totalt uppfyllde 50 städer detta krav.  

Om InterNations  

Med mer än 4.5 miljoner medlemmar i 420 städer runt om i världen, InterNations är det största globala samhället och en informationskälla för människor som bor och arbetar utomlands. InterNations erbjuder globala och lokala nätverk och umgänge, både online och ansikte mot ansikte. Vid cirka 6,000 XNUMX evenemang och aktiviteter per månad har utlandsstationerade möjlighet att träffa andra globala sinnen. Onlinetjänster inkluderar diskussionsforum och användbara artiklar med personliga ex-pat-upplevelser, tips och information om livet utomlands. Medlemskap är endast genom godkännande för att säkerställa att vi förblir en förtroendegemenskap. InterNations är en del av NEW WORK SE, en grupp varumärken som erbjuder produkter och tjänster för ett bättre arbetsliv. 

Hitta mer information om InterNations på vår tryck på sidan, i vår företag blogg, eller i vår magasinet. Följ oss på Twitter för uppdateringar och datainsikter om ex-pat liv. 

För mer:

2022-11-29_Graphic_Expat City Ranking 2022_Bäst och sämst Bästa och sämsta listan överlag

2022-11-29_Graphic_Expat City Ranking 2022_Bangkok Bangkok borra ner

2022-11-29_Pressmeddelande_Expat City Ranking 2022_De bästa och sämsta städerna Bästa och sämsta städernas höjdpunkter

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/