Den thailändska folkhälsoministern säger att han var "inställd" efter att barnen såg en rökpott på Pattaya Beach

Pattaya —

  Den thailändska folkhälsoministern och den främste förespråkaren för avkriminalisering av marijuana Anutin Charnvirakul sa att han skapades efter att en bild på 9-10-åriga barn som röker cannabis på Pattaya Beach blev viral på thailändska sociala medier.

Bilden på en grupp unga barn som röker cannabis från en bambubong skapade rubriker idag den 2 december efter att den postades på Facebook av en orolig medborgare, 35-åriga Krittiwat Matrong, som gick förbi gruppen på Pattaya Beach.

Barnen var 9 och 10 år gamla, enligt Krittiwat, och de var hemlösa och hade inga föräldrar. En oidentifierad 25-årig man var med dem, hackade cannabis och överlämnade den till barnen för att bekvämt röka från en bambubong, sa Krittiwat.

På sin Facebook skrev Krittiwat, "Titta hur långt vi har kommit, 9 och 10 år gamla barn röker cannabis nuförtiden. Vad händer med vårt samhälle? Vad gör myndigheterna?…”

Nätanvändare är oroade över barnens välbefinnande eftersom att röka cannabis i så unga åldrar kan vara skadligt. Händelsen ledde också till uppmaningar om återkriminalisering av cannabis från oppositionspolitiker.

Som svar uppgav Anutin Charnvirakul, folkhälsominister, som besökte Phrae-provinsen, att den som tillhandahållit cannabis till barnen hade brutit mot reglerna om att inte sälja till personer under tjugo år och måste arresteras. Reglerna föreskrev tydligt att cannabis var förbjudet för barn.

Anutin var dock tveksam till händelsen och sa att den kunde ha satts upp för att underminera honom av okänd anledning. Ministern betonade att cannabis aldrig var avsett för rekreationsskäl i första hand.

Samtidigt, enligt den senaste uppdateringen, hittade polisen i Pattaya barnen som sov på stranden vid lunchtid idag, den 2 december, och tog dem till Banglamungs sjukhus. Polisen avslöjade att barnen sprang från det hemlösa barncentret.

De två barnen skulle flyttas tillbaka till centret igen, men den här gången skulle relevanta tjänstemän övervaka dem noga. Natthamon Kijdamrongkul, chef för Chonburi barncenter, sa att barnen flydde från centret på grund av sina beteenden. Hon försökte fråga var de fått cannabisen ifrån men de vägrade berätta.

Barnen hade också en sällskapshund, som verkade vara deras bästa vän, konstaterar TPN. Hunden fick följa med.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.