Mer än tio thailändska restauranger ertappades med att sälja alkohol efter laglig tid i Pattaya

Pattaya —

  Polisen i Pattaya fångade mer än tio thailändska restauranger som bryter mot alkoholförsäljningslagen under ett tillslag tidigt på morgonen idag, den 2 december.

Klockan 2 fortsatte polisen i Pattaya sin regelbundna patrullering runt nöjesområdena för att hålla ordning på lokalerna under befäl av Pol. Generalmajor Nantawut Suwanla-ong, tillförordnad överbefälhavare för Chonburis provinspolis.

Enligt patrullpolisen hittade de mer än tio thailändska grillar, eller Mookata, restauranger och butiker som sålde alkohol utöver den lagliga tiden. Polisen pratade med lokalernas ägare och förklarade att det var olagligt att sälja sprit efter midnatt innan de fördes till Pattayas polisstation för rättsliga åtgärder. Enligt Pattaya-polisen använde många människor restauranger som "de facto" nöjesställen för att titta på fotboll och dricka alkohol efter att ordentliga barer lagligen stängts mellan midnatt och 2:XNUMX baserat på nöjeszoner.

De plundrade platserna var i Soi Ko Phai och Soi Bongkot, även om de flesta platserna i dessa gränder redan följde lagen, tillade polisen.

Ett intensivt tillslag mot platser som bryter mot nöjeslagarna var att fortsätta att hålla turister säkra, enligt polisen. TPN-media noterar dock att fortsatt hårt påtvingade stängningar från midnatt till 2:XNUMX har varit oerhört impopulära baserat på kommentarer på sociala medier från utländska turister, många klagar över att ha missat VM-spel.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.