Grattis på fars dag imorgon den 5 december

Nationellt —

I morgon (5 december) är det den avlidne, store kungen Bhumibol Adulyadejs födelsedag, som har markerats som fars dag i Thailand i decennier.

Trots hans bortgång den 13 oktober 2016 fungerar den 5 december fortfarande som ett minne av Hans kungliga majestät den store kungen Bhumibols födelsedag och är fortfarande en firande dag och en allmän helgdag för thailändare.

Eftersom han är far till den nuvarande regerande kungen, Maha Vajiralongkorn, och den symboliska far till många thailändare, firas kung Bhumibols födelsedag den 5 december årligen som fars dag i hela landet.

Tillfället erbjuder thailändare en chans att besöka och visa respekt för sina fäder ofta genom att ge dem en cannablomma känd på thailändska som dok phuttha raksa. Människor bär också gula skjortor, färgen som representerar måndagen, kungens födelsedag, för att hedra den bortgångne kungen och uttrycka tacksamhet för hans livsverk.

Under sin sju decenniums regeringstid hade kung Bhumibol avvärjt många nationella katastrofer genom sin intelligens, styrka och medkänsla sedan hans kungliga kröning 1949. Hundratals av hans kungliga projekt och hans självförsörjningsfilosofi, som har hyllats globalt, fortsätter att förbättras Thailändares liv till dessa dagar.

Pattaya News-teamet är tacksamma för hans arbete, och vi hoppas att morgondagen kommer att bli en fantastisk dag för varje pappa och deras familjer i landet.

Regeringskontor som Immigration kommer att stängas. Det är INTE en alkoholförbudsdag.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.