Rysk man efterlyst för mord i sitt hemland arresterad i Pattaya

Pattaya, Thailand-

En rysk man eftersökt för mord i sitt hemland greps av Royal Thai Immigration idag, den 4 december 2022, efter en begäran från den ryska ambassaden.

Enligt polisens generalmajor Panthana Nuchanart greps Igor Guzhin, 51, på Jomtien Beach och kommer att utlämnas till Samara, Ryssland.

Guzhin har en arresteringsorder från den 11 oktober 2019 för ett påstått kontraktsmord. Guzhin hade bott lagligt i Thailand sedan den 2 december 2019, tillade Panthana.

Guzhin kommer att utlämnas till Ryssland och den ryska ambassaden och Royal Thai Immigration samt riksåklagarens kontor är inblandade.

Guzhin talade inte med pressen eller släppte ett uttalande om anklagelserna mot honom.

Foto: Royal Thai Immigration

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/