Fransk man greps i Bangkok för att ha svindlat två miljoner baht i investeringsbedrägeri

FOTO: Matichon

Nationellt —

Polisen i Bangkok arresterade en 41-årig fransk medborgare för påstådd bedrägeri med två miljoner baht i en bedräglig produktinvestering.

Den misstänkte, Mr Jacouel Clemen, tillfångatogs på Aspira Ten Ekamai Suites-hotellet i Khlong Tan Nuea-distriktet i Wattana-distriktet idag, den 5 december. Clemen eftersöktes på arresteringsorder nr 196/2022 utfärdad den 2 december 2022 för anklagelser om bedrägeri.

Den misstänkte blev vän med det oidentifierade offret och påstås ha ljugit för dem att han kunde importera lyxiga märkesprodukter som väskor, parfym och skor från Frankrike till Thailand för försäljning, säger polisen i Bangkok. Efter att ha investerat två miljoner baht med honom fick det icke namngivna offret dock aldrig föremålen medan den misstänkte försvann.

Den misstänkte reste lagligen in i landet den 24 oktober 2022 och hans visum skulle löpa ut den 7 december 2022. Polisen i Bangkok tillade att den misstänkte påstås ha lurat många offer med samma investeringsbedrägeri och inga offer någonsin skaffat produkterna.

Den misstänkte förflyttades till Bangkok South Municipal Court för att gå vidare med rättsliga åtgärder. Den misstänkte mannen har inte väckt talan vid presstillfället.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.