Läsare Talkback Thailand: Bör rökning av cannabis tillåtas i licensierade cannabisbutiker i Pattaya?

FOTO: Thansettakij

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan vill vi fråga: 

Bör rökning av cannabis tillåtas i licensierade cannabisbutiker i Pattaya?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Nya riktlinjer från det thailändska folkhälsoministeriet har nu i huvudsak förbjudit rökning av cannabis i alla företag, inklusive cannabisbutiker och kaféer. Medan vissa butiker för närvarande är kreativa och har inrättat separata rökrum som inte tekniskt sett finns i lokalen, som är en gråzon men tekniskt sett laglig, har andra platser som inte har utrymme protesterat mot de nya reglerna.

Enligt företagsägare uppmuntrar ett förbud mot rökning i butiker bara kunder, särskilt turister, att röka offentligt på stränder, i parker, på hotell som kan störa andra besökare och mer. De hävdar att om rökning är tillåten i licensierade cannabisbutiker som noggrant kontrollerar kund-ID och bara fokuserar på cannabis och inte på andra produkter så kommer kunderna inte att röka i andra områden, vilket stör dem som inte röker.

Cannabis har varit ett hett problem i Thailand sedan det avkriminaliserades i juni, och vissa politiker har till och med velat förbjuda växten helt igen. Thailand förbjöd rökning i butiker för att minska fritidsrökning, enligt det thailändska folkhälsoministeriet, men många hävdar att detta drag kommer att slå tillbaka när människor letar efter andra platser att röka på.

TPN noterar att rökning i butiker är tillåten om under jurisdiktion och auktoritet av en legitimerad läkare, läkare eller traditionell läkare.

Vad tror du?

Vi ser fram emot att höra av dig! Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Vi kommer att publicera resultaten och välja en mängd olika svar i början av nästa vecka, som alltid!

Referensartiklar:

Pattayas polis och folkhälsodepartementet inspekterar cannabisbutiker och varnar för de nuvarande reglerna

Tvister om cannabislagar i Thailand fortsätter när pro- och oppositionsgrupper debatterar om "Rökrum" och andra frågor

Ny förordning kontrollerar cannabisblommor i Thailand

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/