Två påstådda kabeltjuvar fångade i Chonburi

Chonburi —

  Två män greps för att ha stulit kablar värda mer än tre miljoner baht från Chonburi Highway Department.

Tjänstemän vid motorvägsavdelningen grep de två misstänkta, Nikhom Nonkaew, 40, och Chaimongkol Aranthong, 30, tillsammans med en stor mängd fiberoptiska kablar i deras ägo.

De två misstänkta greps på bar gärning när de kom tillbaka för att hämta kablarna på en motorväg i Huai Yai-distriktet Banglamung, Chonburi. Kablarna var gömda i skogen vid vägkanten med deras Honda Wave 100 motorcykel och skärverktyg.

Gripandet kom efter att tjänstemän på motorvägsavdelningen upptäckte att många kablar vid vägkanten hade stulits den 3 december. Tjänstemännen granskade sedan CCTV-filmer och såg att tjuvarna gömde sin utrustning i skogen, så tjänstemännen gömde sig i skogen för att lägga ett bakhåll mot de misstänkta när de kom tillbaka.

Tjänstemännen sa att de två tjuvarna hade orsakat mer än tre miljoner baht i skada.

Under förhöret erkände Nikhom och Chaimongkol stöldanklagelserna och sa att de var släktingar, enligt tjänstemännen. De två erkände också att de hade för avsikt att sälja kablarna för att använda intäkterna för att köpa illegala droger.

De misstänkta fördes till polisstationen och häktade celler för att gå vidare med rättsliga åtgärder.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.