Den thailändska folkhälsoministern säger att han inte håller med om att nattklubben stänger klockan 4, säger att det kan sprida Covid

Nationellt —

  Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa att han inte håller med om att tillåta nattställen på vissa turistställen att hålla öppet till klockan 4:19 eftersom det kan sprida Covid-XNUMX.

Anutin, som är den främsta förespråkaren för legalisering av cannabis, gav en intervju med thailändska medier innan han deltog i regeringsmötet idag och sa att folkhälsoministeriet var oroad över att förlängningen av nattlivets stängningstid till 4:2 från 19:XNUMX kan leda till spridning av Covid-XNUMX och trafikolyckor.

Han uppgav att det redan var lämpligt för nattlivssektorn att stänga klockan 2. Ministern tillade dock att han var villig att respektera majoriteten i regeringen.

På frågan om vad han hade för thailändska medborgare som nyårspresent, sa Anutin: "Den fjärde boosterdosen för Covid-19 och ett hälsopaket för äldre."

Samma dag i regeringshuset avslöjade Pipat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport, för de thailändska reportrarna att han längtade efter att styra stängningsåtgärden för nattklubben klockan 4 på Bangla Road i Phuket.

Om den godkänns av regeringen i dag (6 december) skulle åtgärden vara trolig efter turisthögsäsongen i mars 2023, sa Pipat.

Turistministern svarade inte på Anutins avvikande mot de utökade öppettiderna för nattklubbar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.