Thailands alldeles egna unga kvinnliga rappare Milli gör BBCs lista över de 100 bästa kvinnorna 2022

Thailand-

BBC:s efterlängtade årliga lista över de 100 bästa kvinnorna har släppts och Thailands alldeles egna Milli ingår.

Milli, som precis fyllt tjugo år gammal, har vänt huvudena i Thailand i flera år nu sedan hon först dök upp i dokusåpan The Rapper och fick enorma framgångar efteråt.

Milli har sett ännu mer berömmelse och uppskattning de senaste åren på grund av att hon öppet uttryckt oro över den thailändska regeringen och till och med varit inblandad i ett ärekränkningsfall med Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha efter att ha kritiserat Covid-19-politiken under pandemirestriktioner.

Efter att Milli blev den första kvinnliga thailändska soloartisten som visades på scenen på Coachella tidigare i år där hon åt mango och klibbigt ris på scenen, en thailändsk favorit, och fick stor hyllning, vände till och med PM Prayut kursen och berömde henne för att hon stödde Thailand.

Med tillstånd av BBC, här är vad de hade att säga om Milli nedan:

För den kompletta listan över BBC Top 100 kvinnor klicka här.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/