Pattayas biträdande borgmästare inspekterar hemlösas sovplats under motorvägen

Pattaya —

 Efter klagomål från närliggande invånare i Pattaya inspekterade vice borgmästaren ett läger för hemlösa människor under motorvägsväg 7 tisdagen den 6 december.

Wuttisak Rueimkitkan, Pattayas biträdande borgmästare, och tjänstemän från Chonburis hemlösacenter deltog i inspektionen av det obehöriga hemlösalägret runt klockan 10 på morgonen efter att många invånare nära motorvägsväg 7 klagade över det växande antalet hemlösa som sökte skydd under vägen.

Efter att ha sett sig omkring berättade Wuttisak för The Pattaya News att han hittade 3-4 provisoriska tält och en familj bestående av en far och hans två döttrar i åldrarna 4 och 14 år. Den hemlösa familjen var trångt i ett tält, vilket berörde Wuttisak, så han uppgav att han skulle försöka kontakta mamman för att komma och hämta döttrarna.

När det gäller de andra individerna skulle de överföras till Chonburis hemlösa skyddscenter, sa Wuttisak och tillade att staden inte kunde göra mycket åt dem eftersom det kan bryta mot thailändska lagar om mänskliga rättigheter.

Pattayas hemlösa befolkning har vuxit med stor marginal under covid-19-pandemin, när tusentals företag stängdes, vilket tvingade människor att lämna sina jobb och led av hemlöshet.

Vice borgmästaren uppgav att staden försökte lära dessa hemlösa yrkeskunskaper så att de kunde försörja sig på ett anständigt sätt, men de valde alltid att gå tillbaka till att bo på gatan. Nu överväger Pattaya City, brottsbekämpande myndigheter och Social Welfare Bureau ett nytt tillvägagångssätt för att lösa hemlöshet, som, enligt vice borgmästaren, till stor del är resultatet av en större fråga som fattigdom.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.