Lokal Pattaya barägare vid vettet efter rättslig tvist om barhyra och status

Pattaya-

Pattayas barägare Jason Childes, från Storbritannien, 49, kom nyligen till The Pattaya News tillsammans med sina advokater från Issan advokater att berätta sin historia om en pågående tvist mellan honom och hans tidigare betrodda arrendator.

Enligt Jason, som har kommit till Thailand i många år, kom han på heltid i september 2021 och bestämde sig för att köpa The Happy Buddha Sports Bar på Soi Seven i Pattaya i maj 2022 och öppnade helt i juni 2022.

Jason uppger att han hade vad han trodde var en betrodd vän sedan arton år, vars fullständiga namn är undanhållet i avvaktan på ytterligare rättsliga åtgärder, tecknat hyresavtalet i tolv månader, även om alla pengar och upprustning av baren, samt ägande, sköttes av Jason, enligt honom. Jason anställde till och med en släkting till hyresgästen.

Jason sa att allt var bra tills något nyligen avslutade anställningen för hyresgästens släkting, som han uppger att han sov på jobbet och vars egen släkting påstås ta från en närbutik tills han också ägs av Jason. Bevis från Jason till Issan advokater och The Pattaya News verkar visa de beskrivna åtgärderna.

Vid det här laget gick hyrestagaren, enligt Jason, bakom ryggen för att försöka säga upp hyresavtalet med hyresvärden till hans bar, vilket ledde till pågående juridiska frågor och vad Jason säger har varit hot från olika individer och parter, inklusive en civilklädd polis. som Jason tror kan ha varit falsk. Baren har fortfarande full licens, enligt Issan advokater.

Jasons advokater, Issan advokater, ange att korrekt juridiskt meddelande om uppsägning av ett hyresavtal inte gavs skriftligen av hyresvärden och agenter som krävs enligt thailändsk lag. Dessutom, Issan advokater uppgav att detta kan vara ett avtalsbrott och orsaka förlust av inkomst enligt thailändsk lag.

Som ett resultat av den pågående inkomstförlusten och tvisten säger Jason att hans andra verksamhet, en närbutik även på Soi Seven, har påverkats av situationen, trots att han har olika hyresgäster, eftersom han påstår, tillsammans med starka bevis, att individer var inblandade. med arrendatorn och barstvisten har hotat hans personal även i butiken. Förlusten av inkomst från hans bar har också stört regelbundna räkningsbetalningar, vilket orsakat ytterligare problem, enligt Jason.

Jason har besökt Pattaya Police flera gånger över situationen och hans advokater med Issan advokater håller för närvarande på att upprätta officiella utlåtanden och anmälningar åt polisen. Jason ville dela sin historia med media som en varnande berättelse till andra företagsägare och även i hopp om att relevanta poliser och juridiska myndigheter träder in för att hjälpa till att medla den pågående tvisten.

Vid presstid fanns inga uttalanden från andra inblandade, även om parterna i fråga avböjde att tala med advokater från Isaan advokater när man tillfrågas om en kommentar. Hyresgästen har också kontinuerligt avböjt att träffas och diskutera situationen med Isaan advokater närvarande, enligt Jason.

Isaan advokater och Mr. Childes berättade för Pattaya News att de planerar att följa alla rättsliga vägar i den pågående tvisten men hoppas också att de andra inblandade parterna är villiga att komma till bordet, så att säga, för att diskutera situationen på ett civilt sätt.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/