Två kvinnor i Pattaya lurade av 100,000 XNUMX baht av ett bedrägerigäng

Pattaya —

  Ett bedrägerisamtal bedrog två kvinnor i Pattaya på 100,000 XNUMX baht.

De två offren lämnade in polisanmälningar vid Pattayas polisstation igår, den 7 december. Det första offret, 29-åriga Anita Teajantuek, sa att hon lockades att fylla i ett formulär om sin resebyråverksamhet av bluff-gänget som maskerade sig som tjänstemän från Department of Business Development, ministeriet för handel.

Bedragaren övertygade Anita att överföra 83,041 XNUMX baht från hennes bankkonto och avbröt kontakten med henne. Offret sa att hon inte hade några pengar kvar och att hon var i djupa problem.

Ett annat offer, Ms. Kanokwan Thannam, rapporterade ett liknande fall och sa att ett gäng för bedrägerisamtal lurade henne på 33,273 XNUMX baht. Kanokwan, som är anställd på en restaurang i Pattaya, sa att bedragaren förklädd till polis lurade henne att tro att hon var inblandad i penningtvätt och hade kreditkortsskulder.

Det 25-åriga offret överförde sedan av förvirring hennes pengar till bedragarens bankkonto. Hon insåg dock först när det var för sent att hon aldrig hade ett kreditkort, så hon var säker på att hon hade blivit lurad.

De två offren uppmanade polisen i Pattaya att arrestera de misstänkta. De ville också att alla skulle lära sig av sina misstag genom att aldrig överföra pengar till någon utan att först kontrollera med myndigheterna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.