Kambodjansk kvinnlig artist ska ha vanställts av en grupp polska män i en brutal attack i Pattaya

FOTO: Matichon

Pattaya —

  En ung kvinnlig artist från Kambodja vädjade till en thailändsk advokat om att hjälpa henne och påstod att hon blev brutalt attackerad av ett gäng polska män i Pattaya. Enligt polisen i Banglamung ska de misstänkta ha flytt från Thailand.

Berättelsen om det kambodjanska offret, en icke namngiven frilansartist, lades ut på Facebook av Sitra Bia Kordkerd, en thailändsk advokat-influenser, torsdagen den 8 december.

Enligt inlägget sa offret att en grupp polska män högg henne i ansiktet med en kniv, knullade henne med en hammare och stänkte syra i hennes ansikte, kropp och könsorgan. Det fruktansvärda överfallet ska ha ägt rum den 1 november i en skog nära ett övergivet område i Pattayas Soi Naklua 16, Nongprue subdistrikt, Banglamung, Chonburi.

Advokaten, mer känd som advokaten Tam, uppgav att offret anlitades av vad hon kallade ett "polskt maffiagäng" för att rita en bild åt dem. När hon kom till mötesplatsen höll de misstänkta fast henne och började tortera henne. Offret fick hjälp av Pattaya Sawang Boriboon-räddare och polis medan det droppade blod. Hon fördes till närmaste sjukhus där hon hade mer än 260 stygn.

Lokala Pattaya-reportrar gick för att prata med ägaren till en närliggande Bamboo Beach-restaurang, Golf, som bor 100 meter från händelseplatsen.

Golf sa att det kambodjanska offret åt på sin restaurang med sin hund den aktuella dagen. Han såg henne sedan igen vid solnedgången medan hon behandlades av räddningspersonal och polis. Golf sa att kvinnan var täckt av blod.

Ett annat vittne, Bangmud, en 24-årig säkerhetsvakt vid en närliggande bostadsrätt berättade för lokala reportrar att han var den första personen som hjälpte det skadade offret. Bangmud uppgav att han märkte kvinnan som gick nerför stranden med en blodig och våt kropp som om hon hade blivit attackerad av syra.

Säkerhetsvakten sa också att han såg två utländska misstänkta, en mullig man och en mager man. De misstänkta lämnade nonchalant stranden som om ingenting hade hänt, kommenterade vittnet.

Efter en utredning hittade Banglamung-polisen en kniv och en hammare på olycksplatsen och förvarade dem som bevis. Polisen bekräftade att de misstänkta var polska. Information från det thailändska immigrationskontoret visade dock att de misstänkta lämnade Thailand den 3 november. Deras namn släpptes inte av thailändska myndigheter vid denna tidpunkt.

Polisen i Banglamung sa att de skulle samordna med Interpol för att ge dem en internationell arresteringsorder för ett sådant barbariskt brott och försöka utlämna männen tillbaka till Thailand.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.