Pattaya Cricket Club återvänder segrande från Chiang Mai 6's 2022 – Dag 1

  För att parafrasera en berömd hajfilm, "Vi kommer att behöva ett större troféskåp." 2022 har varit ett bra år för PCC efter att ha vunnit BCL A-divisionen, Chiang Mai 8:s för 3:e gången, The Koh Chang Beach Tournament, och nu Chiang Mai 6:s. Låt oss hoppas att säsongen 2022/3 fortsätter på samma förgäves.  

   2022 Chiang Mai 6 hölls den 4th och 5th Dec. Det fanns 10 lag uppdelade i två divisioner, The Players (PCC, Lanna, Alibaba, Lamphun och The Chiang Mai All Stars) och The Gentlemen (Floggers & Robbers, Shrewsbury School, Koh Chiang, Black Swans och CMCSA).  Alla spelare skulle kasta en över utom wicketkeepern. Batmen som fick 31 poäng skulle inte gå i pension. Last-man-standing-regler gäller. Wides och No Balls skulle räknas som 3 runs och skulle inte bollas om. 4 poäng skulle tilldelas för en vinst och det fanns bonuspoäng för wickets och runs. Varje lag skulle spela 4 divisionsmatcher och de två bästa lagen från varje division skulle spela i sin final.  Ett par poäng var 2-60 runs.  

   Den här rapporten kommer att täcka dag 1 av PCC:s väg till ära med 3 av deras poolmatcher och en annan rapport kommer att täcka dag 2, som bestod av den återstående poolmatchen, finalen och presentationen. 

   PCC:s första match var mot Lanna som normalt spelade i The Gentlemans division, men de hade stärkts av närvaron av Bobby Raina som också spelade för Koh Chiang, ett lag som han tränade mycket framgångsrikt. En man gör inte ett lag men det kan säkert hjälpa. Den påminde mig om en ny låt till tonerna "Du sjunger bara när du vinner" och "Du vinner bara när Bobby" spelar” och detta visade sig vara nästan sant. Efter en tung utekväll dök inte PCC upp med huvudet i spelet och efter att ha förlorat kasten krävdes det att slå först när Bobby öppnade bowlingen. Både Wez och Luke började bra med 13 från Bobby och 14 från Hugh, tills John Scales tog 3:anrd över. Wez hissade John till den långa på gränsen där Bobby slukade upp den och vi gick för 16. 27 för 1 och 36 för 1 i slutet av 3:anrd över. Luke tog kontroll över löpjakten medan Jainish backade tills Luke drog sig tillbaka på 31 med bara 2 bollar kvar. Simon Wetherell tog de sista bollarna och poängen kulminerade på 58 för 1.

   Lanna skickade in Neville och Bobby för att öppna mot Luke Stokes, vilket var ett ovanligt val eftersom Luke i hög grad var en deltidsspelare. 17 av overen och en missad chans till en stumping. Andy bollade bra, men strecky 2’s och dålig backning tillät 14 av over. Wez träffades för 11 av sin over och ställningen nådde 42 för 0 efter 3 overs. Simon W kastade 4:anth över och kunde inte riktigt hålla en hård bilresa från Bobby. 10 av över och 6 behövdes från 6 bollar. Jainish kastade den sista over och 59 nåddes via 4 byes med 3 bollar över. Lanna vann med 6 wickets.

   Det här var inte starten som PCC letade efter och saker och ting behövde förbättras mot Alibaba på eftermiddagen. PCC vann kasten och bestämde sig för att bowla först. Den här gången öppnade Wez bowlingen mot Imran och Molin. En ganska dålig över från Wez gav bort 17 runs till Imran. Jainishs första boll till Molin var ett skamligt långhopp på bensidan som fångades bakom av Simon Philbrook och Molin gick för en Golden Duck. Dan tog vecket och tappade den första bollen. 8 från over. Andy tog nästa över och trots en städad över på bara 6 körningar, släppte han en skidåkare från sin egen bowling och PCC-fältet såg avgjort tufft ut. 31 för 1 efter 3 overs. Simon W slog en bra över för endast 8 men Luke fick 17 av sist. Alibaba slutade på 57 för 1 med Imran på 29 och Dan på 15 inte ute.

   PCC svarade genom att skicka in Wez och Luke för att möta Imrans bensnurr. 14 av den första over. Dan kastade sig härnäst och inducerade Wez till ett utslag som släpptes på den långa gränsen av Molin.  Wez gjorde samma sak igen, men till djup mittfält där Terry gjorde en bra catch och Wez gick för 10. Terry kastade 3:anrd över och det var Lukes tur att ha lite tur när han släpptes av Imran mitt i tiden. Trots det slog Luke bra och ställningen var 41 för 1 efter 3 overs. Jainish tog vecket och gick till stan på Molins bowling och hade lite tur – han släpptes av Imran och fick en 6:a när fångaren stod på gränsrepet när han fångade bollen. 61 nåddes av slutet av 4:anth över och båda slagmännen var inte ute på 26 och 19, Jainishs 19 var från bara 5 bollar. En viktig vinst och en ännu viktigare bonuspoäng, men inte en särskilt bra visning. 

   PCC:s sista match på dag 1 var mot Chiang Mai All-Stars som var ett snitt över det tidigare motståndet och så PCC behövde lyfta sitt spel i fältet och få alla sina slagmaskiner att skjuta på alla cylindrar i samma match eller en plats i finalen skulle se osäker ut. Wez förlorade kasten igen och blev ombedd att slå. Det vanliga paret öppnade för PCC mot Naveed som gick för en respektabel 9:a. Insha var mindre lyckligt lottad och han blev misshandlad för 23 av båda slagmännen. Ismail stämde löpflödet med 10 från sin over, men poängen stod på 42 från 3 overs. Wez slog Burhans första boll för 6 och drog sig tillbaka på 35 inte ut, medan Jainish gick in och fortsatte anfallet. 61 för 0 efter 4 overs. Finaloveren från Tanveer gav ytterligare 14 runs med Luke inte ute på 21 och Jainish på 12, 75 för 0 och den högsta poängen i turneringen hittills.

   All Stars skickade in Naveed och Ismail för att öppna sitt konto. Wez öppnade bowlingen och var väldigt städad tills de två sista bollarna gick för 2. 10 av över. Jainish var nästa och bara 15 från över. Naveed gjorde det mesta av löpningen och fick 10 2:or av Andy vilket tvingade honom att dra sig tillbaka på 6 inte ute. 32 från 46 overs och All Stars var något före men deras slagtavla tog slut när Simon W tog 3 wickets i sin over. Den första en lysande fångst av Wez på loppet för att avfärda Ismail och nästa, fångades också av Wez, när Burhan slog till Long-on. 2 för 57 efter 2 overs. Luke slog en mycket respektabel 4 för den sista overen och PCC vann med 10 runs. Detta var ett mycket bättre resultat och visade att PCC kunde slå, bolla och sätta in. Detta lämnade PCC i 8nd plats i tabellen och deras sista poolmatch skulle bli den sista, så det skulle vara känt vad de hade att göra mot Lamphun.

Håll utkik på del 2 som kommer snart.

Av:  Clive Rogerson

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/