Pattaya Cricket Club återvänder segrande från Chiang Mai 6:s 2022 – Dag 2

 Thailand-

För dag ett, klicka här.

Dagen började ljust och tidigt för domarna, vilket inkluderade yours truly, men PCC hade ingen match förrän kl. 1. De hade lyxen att se ett mycket flytande scenario utspela sig framför dem från deras 2nd plats vid bordet. Lanna slog Lamphun vilket satte Lanna i ledningen och Lamphun behövde slå PCC för en chans att ta andraplatsen. Lanna förlorade sedan mot Alibaba då Bobby Raina inte spelade (minns du min låt från igår?) vilket förändrade handlingen. Om PCC förlorade mot Lamphun skulle PCC bli 3rd och därför behövde Lamphun skickas ut – ingen lätt uppgift när Chan Chai är deras inledande slagman (han spelar för Thailand).

   Kommer timmen, kommer männen. PCC vann kasten och bestämde sig för att bowla. Lamphuns Chan Chai öppnade med Cher mot Wez. Chan Chai åkte en boll till mitten men varken Luke eller Jainish kunde komma till den och han överlevde. En respektabel 11:a från över. Jainish slog 2:annd över och bra löpning från Chan och en 6:a från Cher pressade poängen till 26. Andy blev straffad med fint slag från Cher med bollar bakom ruta eller punkt. 44 för 0 efter 3 och ett bra resultat såg ut att vara möjligt. Simon Wetherell lät Cher fånga den första bollen av Wez på den långa gränsen och hade nästan Chan i samma över. Chan drog sig tillbaka på 33 och Choo och Ton slog ut sista over mot Luke. En del bra fotarbete och kast från fältarna begränsade Lamphun till 68 för 1.

    Wez och Luke öppnade mot Cher som sprängdes runt marken för 16. Andys första boll till Wez fångas av Chan Chai men han bar den över repet i 6. Mer massiva träffar från Luke och 19 från over. Pit fick samma behandling och hade otur när Choo tappade Luke på long-on. Saker och ting blev värre när Wez släpptes av Choo i samma över och det visade sig vara extremt kostsamt. Luke drog sig tillbaka på 36 inte ut från 10 bollar. 52 för 0 av 3 overs och PCC var före. Jainish gick in för att hjälpa Wez som slog en 6:a och sedan fångades av Andy utanför Choo för 19. Simon W kom in i matchen på 63 för 2 och 6 behövdes av Chan Chais sista over. Jainish fick en gräns och Simon fick vinnaren med 3 bollar till godo. PCC toppade tabellen och skulle spela mot Lanna i finalen.

     Kunde PCC få allt i en strumpa för den sista stora pushen och skulle Lannas låt (You only win when Bobby's playing) bli verklighet? Wez förlorade kasten och ombads att slå. Wez och Luke öppnade mot Bobby och gick direkt till attack. 16 av över. John Scales slogs över hela Chiang Mai av slagmaskinen som heter Luke Stokes som drog sig tillbaka på 33 från 10 bollar. 38 för 0 efter 2 overs. Jainish fortsatte attacken mot Hugh och Wez överlevde en tappad fångst av Neville vid djup extra täckning. 57 för 0 efter 3. Det här skulle bli en stor poäng. Jainish slog ut mot Neville Mclean och fick bowling för 14 från 5 bollar vilket förde in Simon W. Simon fick en överkant från sin första boll och fångades och kastades av Neville som hade ett hattrick. 68 för 2 av 4. Wez slog Ritchie för 16 från 3 bollar och drog sig tillbaka på 36 vilket lämnade Simon Philbrook inför de sista 3 bollarna. För att inte bli överträffad slog Simon 14 runs för 30 på over och en poäng på 98 för 2.  

   Lanna började sin bergiga klättring med Neville och Bobby mot Wez. Jainish tappade Neville på long-on, men det var en svår chans. 9 av över. Jainish bowlade ganska stökigt och togs för 17 inklusive statister. 26 för 0. Andy kastade några prickade bollar men öppnarna fick fortfarande 14 runs och 40 för 3 och därmed långt bakom den begärda frekvensen på 19.6/över. Simon W blev attackerad av Bobby med enorma gränser och gick för 18, men det räckte fortfarande inte. 41 behövde av den sista overen för att bli bollad av Luke. Bobby svängde och fick ett nick som fångades bakom av Simon P för 22. John Scales gick till fältet men möjliggjorde bara en run out av Neville för 22. Några extra och 2 prickade bollar stängde Lannas innings på 66 för 2 och PCC vann med 32 åk. PCC var Chiang Mai 6 Champions tillsammans med Chiang Mai 8's, BCL Div A och Koh Chang beach Tournament.

   I Gentlemen's Division var Koh Chang det enastående laget och den rättmätiga vinnaren, och slog CMSCA med 6 runs i en All Thailand Boys-final.

   Presentationen genomfördes vederbörligen av Chops (Rob Bernard) som tackade markpersonalen, barpersonalen och matchens funktionärer (domare och målskyttar) för deras insatser i en utmärkt turnering. Troféerna delades ut till PCC (Players Trophy) och Koh Chang och turneringens man gick till Luke Stokes för hans fantastiska slag. Lite Stokes-statistik: 147 runs från 5 innings med en slaghastighet på 267. Högsta poäng på 36 från 10 bollar. Högsta poäng i gränser med 116, dvs 79% av hans poäng. 6 6:or och 20 4:or. Övrig PCC-statistik: Simon W hade PCC:s bästa bowling-siffror med 2 för 11. Simon P hade den bästa slagfrekvensen, om än 3 bollar, av 467. Den bästa PCC-bowlingekonomin var Luke Stokes på 12.4

   Som alltid, ett fantastiskt evenemang, och PCC kommer att vara där för att försvara sina titlar nästa gång.

Av: Clive Rogerson

   

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/