Sydkoreansk jetski-racer dör under tävlingen i Pattaya, en sorgceremoni genomförd

Pattaya —

En pro jet ski racer från Sydkorea omkom i en olycka under gårdagens (17:e december) tävling i Pattaya.

Tragedin inträffade vid Water Jet World Grand Prix 2022 i Jomtien, Pattaya. Offret, Mr. Sung Won Kim, 40, som tävlade under flaggan "Freedom Racing", ramlade av sin Kawasaki 300 jetski med nummer 82 när han navigerade den första kurvan strax efter att loppet startade, enligt ögonvittnen.

Det sydkoreanska proffset slog till mot havet med våld och förlorade medvetandet. Botten på hans vattenskoter var helt förstörd. Offret räddades tillbaka till Jomtien Beach av loppets räddningsteam och fördes till Bangkok Pattaya Hospital där medicinsk personal meddelade att hans puls hade stannat. Trots försök till återupplivning avled offret.

Kim tävlade i den öppna klassen pro-am uthållighet. Inga skador eller benfrakturer hittades på hans kropp. Orsaken till olyckan var initialt att han var trött och fick en stroke, enligt sjukvårdspersonal. Hans kropp kommer att obduceras för att fastställa den exakta dödsorsaken.

Evenemanget fortsatte idag den 18 december. Kims älskade vattenskoter placerades på tävlingsplatsen för publiken att sörja hans förlust. Hans äldre bror, Mr. Jo Haw Kyu, är inbjuden att avsluta det återstående loppet som en hyllning till sin stupade bror.

Water Jet World Grand Prix representanter uttrycker sina uppriktiga kondoleanser till offret och hans familj. De sa att offret inte kraschade med någon. De bekräftade att de hade ett professionellt räddningsteam i beredskap, men det fanns många tävlande i havet vid tidpunkten för olyckan.

Arrangörerna har arrangerat en begravning och livestreamat den till över 10 miljoner publik över hela världen för att hylla den stupade idrottaren.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.