Thailändska jetski-lag lyser på Pattaya Jet Ski World Cup

Pattaya —

Pattaya Jet Ski World Cup avslutades när flera thailändska åkare dominerade klass A-tävlingen den sista dagen av loppet, den 18 december.

Det thailändska vattenskoterlandslaget fortsatte att leda och vinna det professionella klass A-mästerskapet i går, som började med den professionella sporten GP-klassen. De två sista omgångarna hölls för att avgöra evenemangets mästare, med Suphak Seethura, den regerande thailändska nationella mästaren och världsmästaren, som tävlade mot Simon Belcher från Storbritannien.

Suphaks prestation var stark under de tre första omgångarna, kom först i alla omgångar, och han gjorde ingen besviken i sista omgången, slutade först med totalt 240 poäng och vann världsmästerskapet för sjätte gången. Samtidigt var Teerapat Meechai tvåa med 182 poäng, medan Belcher kom på tredje plats med 173 poäng, vilket resulterade i att Suphak tog sig av pallen.

Den professionella runabout 1100 öppna klassen är en annan spännande klass, med Suphat Phutrakul, den thailändska nationella mästaren och världsmästaren, som spjutspets.

Suphat fick hela poäng genom att sluta först i alla fyra omgångarna och vinna ytterligare ett världsmästerskap med totalt 240 poäng. Bucha Surawong, ett annat thailändskt proffs, var tvåa med 207 poäng, medan Teerapat Meechai kom på tredje plats med 197 poäng. Suphat vann också världsmästerskapet i serier.

Utöver detta vann thailändska ungdomsidrottare även ytterligare två världsmästerskap. I kategorin stand-up vattenskoter för ungdomar i åldern 8-13 år satte den thailändska idrottaren Intach Logniyom den snabbaste tiden och vann guldmedaljen, medan Tanakorn Sormsei tog silvermedaljen och Patcharachom Chumchai rankades trea.

I sit-down vattenskoterkategorin för ungdomar i åldrarna 8-13 vann Intach också guldmedaljen, medan Chatarakorn Ratanayutsakul kom på andra plats och Patsakorn Phuwongam på tredje plats, vilket gjorde att det thailändska jetski-laget svepte alla 15 kategorierna i turneringen.

Det sydkoreanska laget visade en banderoll med en bild av Sung Won Kim, det avlidna sydkoreanska proffset som dog under tävlingen, på vattenskotern som kördes av sin äldre bror.

Trots sin sorg förstod teamet och arrangörerna vikten av att fortsätta tävlingen till hans minne. Publiken hyllade också Kims förlust när de såg resten av händelsen utvecklas.