Kungliga thailändska polisen beordrar poliser att sluta avslöja nationalitetsinformation om utlänningar som gripits till media

Thailand-

Enligt kungliga thailändska polisens talesman Pol General Roi Ingkhapairoj, beordras thailändsk polis att inte längre ge information om nationalitet för utlänningar som gripits för påstådda brott i Thailand till media.

Beställningen utfärdades sent i går kväll, julafton den 24 december 2022, till alla provinsiella polisbyråer i Thailand.

Enligt Roi är ordern efter "förfrågningar" från oidentifierade länders ambassadörer som ansåg att rapporter om att deras medborgare påstås begå brott skadar vad de kallade den positiva bilden av sina respektive länder.

Beslutet påverkar inte fall som prövats och dömts i en thailändsk domstol, endast gripanden och handläggning före rättegång.

TPN media noterar att detta inte är en lag och att det inte skulle vara ett brott för pressen att publicera en utlännings nationalitet om de har den informationen. Istället är det en policyändring för thailändsk polis.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/