Thai polis planerar att byta trafikpolisväst för att framstå som mer vänlig för turister och invånare

FOTO: Thairath

Nationellt —

Den thailändska biträdande rikspolischefen strävar efter att ändra färgen på västens banderoller som bärs av trafikpolisen till reflekterande grönt och gult för att förbättra synligheten, få polisen att verka mer vänlig och tillgänglig och ordningsam.

Pol. Generalmajor Torsak Sukvimol, biträdande rikspolischef, sa söndagen den 1 januari att denna idé kom efter att han inspekterat flera polisstationer runt om i landet och upptäckt att de flesta trafikpoliser bar västar med olika färgbanderoller som grå, röd, svart , brun eller gul.

Ställföreträdaren kommenterade att detta inte var enat och kunde orsaka förvirring, och tillade att några poliser på samma polisstation till och med bar västar med olika färgade banderoller.

Följaktligen har Pol. Generalmajor Torsak sa att han ville byta ut den thailändska trafikpolisvästen till att ha en grön-gul rand ovanpå en svart kortärmad jacka, som följer den modell som trafikpolisen använder i England och USA.

Policyn skulle kunna vara klar inom 2023, sa Torsak

Han tillade att tyget som används kommer att vara lämpligt för det varma vädret i Thailand, och prototyperna kommer att tillverkas och testas på utvalda polisstationer innan de distribueras över hela landet.

Han sa också att utvalda poliser också kommer att förses med tasers för att försvara sig själva, allmänheten eller offer under arresteringar eller frihetsberövanden, till exempel i fall där en misstänkt är påverkad av droger eller blir våldsam och motsätter sig arrestering.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.