2023 Thailand bar och underhållning stängningar och inga sprit dagar

Vill du vara säker på att du är medveten om alla religiösa och andra helgdagar som enligt thailändsk lag kommer att stänga alla barer och förbjuda alkoholförsäljning för 2023?

Tja, Pattaya Unplugged är här för dig. Följande dagar är garanterade stängningsdagar för 2023. Det betyder att Barer, Nöjesställen, Gogos etc är stängda. Försäljning av ALL sprit är förbjuden. Inga butiker, restauranger eller hotell kommer att sälja lagligt dessa dagar.

Nattklubbar, livemusikställen etc kommer att vara stängda. De flesta turistattraktioner, restauranger, gallerior, filmer, etc. är öppna...men INGEN sprit säljs dessa dagar. Det finns fem garanterade stängningsdagar och några "möjliga" dagar. Stängningstiderna är i allmänhet 24 timmar, från midnatt till midnatt.

Följande fem dagar nedan är garanterade totala alkoholförbudsdagar. Om barer öppnas kommer de också att vara stängda dessa dagar:

Måndag 6 mars - Makha Bucha Day, GARANTERAD STÄNGNING AV BARER

Lördag 3 juni-Vesak Day, GARANTERAD STÄNGNING AV BARER (Obs, det kommer att vara en statlig helgdag den 5 juni, men alkohol kommer inte att förbjudas denna dag)

Tisdagen och onsdagen den 1:a och 2:a augusti - Asahna Bucha-dagen och buddhistisk fastestart, GARANTERAD TVÅDAGARS STÄNGNING AV BARER

Söndagen den 29 oktober - Vassadagen, slutet av den buddhistiska fastan, GARANTERAD STÄNGNING AV BARER. Troligtvis en statlig helgdag måndagen den 30 oktober, men inte alkoholförbud.

Viktigt är att det kommer att finnas en ALLMÄNT VAL i år som sannolikt kommer att infalla i maj, även om det EXAKTA datumet ännu inte är klart. Det preliminära datumet är den 7 MAJ, en söndag. Allmänna val enligt thailändsk lag leder till att alkoholförsäljning förbjuds, även om timmarna vanligtvis bara är kvällen innan tills vallokalerna stänger.

I allmänhet är stängningstiderna runt 5 natten innan (lördagen den 6 maj) till 5 när vallokalerna stänger på valdagen men kommer att störa två dagars verksamhet.

Dessutom har förtidsröstning varit känd för att stänga barer och alkoholförsäljning även helgen innan, men det är inte garanterat. Om detta händer kommer barerna att stänga lördagen den 29 april runt 5 och öppna igen när vallokalerna stänger söndagen den 30 april.

Födelsedagar för den älskade och respekterade kungafamiljen, medan statliga helgdagar inte är alkoholförbudsdagar.

Detta är ett arbetsdokument och kommer att uppdateras regelbundet.

-=-=-=-=-=–=

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, Pattaya Unplugged, som ägs av vårt moderbolag TPN Media.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/