Lik hittades inuti sjunken bil i Chonburi-reservoaren

FOTO: ชลบุรีทูเดย์

Sri Racha-distriktet, Chonburi —

En fridykare var på jakt efter fisk i det regionala bevattningskontoret 9:s reservoar i Sri Racha-distriktet, Chonburi, när han snubblade över en kropp som var instängd i en sedan under vatten igår, den 5 januari.

Reservoaren som ligger i Bang Phra-distriktet övervakas av Regional Irrigation Office 9. Fiskaren, 29-årige Mr. Witoon Boonprakom, fridykte efter fisk tre meter djup och sex meter bort från reservoarens strand när han stötte på en vit Toyota Vios sedan på botten av dammen.

Witoon berättade för lokala medier att han från början tvivlade på sin upptäckt, så han dök upp igen och dök ner för att bekräfta att det verkligen var en bil. När han var säker klev han upp ur reservoaren och kontaktade myndigheterna.
FOTO: ชลบุรีทูเดย์

Det tog räddningsdykarteamet 10 minuter att hitta bilen och lite tid för en kranbil att lyfta upp den ur vattnet. Bilen hade en registreringsskylt registrerad i Bangkok. Dess stötfångare var något lös och skadad. Alla fönster var låsta, så räddningsteamet fick krossa ett av fönstren för att få tillbaka ett manslik som klämts in i förarsätet.

Myndigheterna berättade för lokala medier att de inte kunde identifiera kroppens identitet, men den tillhörde en man i åldrarna 30-40 år. Han bar en kortärmad mörk skjorta och långa mörka byxor. Kroppen höll på att sönderfalla, det rättsmedicinska teamet trodde att offret hade varit död i minst 10 dagar. Inga skador hittades, enligt kriminalteknikerna.

FOTO: ชลบุรีทูเดย์

Vid kontroll av bilen fann myndigheterna att bilens växel var i D-läge, med en nyckel fast i tändningen. De hittade också en resväska, en hjälm, ett par sneakers och en skateboard inne i bagageutrymmet. Inga dokument som kunde identifiera kroppen hittades.

Sri Rachas utredare misstänkte att offret kan ha störtat ner i reservoaren av misstag när han navigerade i en kurva intill reservoarens smutsbank. De sa också att offret kan ha färdats i hög hastighet och varit obekant med vägen.

Ansträngningar från myndigheternas sida för att identifiera offret och hitta hans familj med hjälp av hans registreringsskylt pågår. Kroppen förvaras på Laem Chabang-sjukhuset för att genomgå en obduktion.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.