Nytt obligatoriskt Covid-19-test för besökare från Thailand som ska till Indien Skadar indisk turism till Pattaya

Thailand/Indien-

Ett nytt krav för indiska turister som återvänder från Thailand och fyra andra länder att genomföra ett obligatoriskt Covid-19 RT-PCR-test skadar turismen allvarligt, säger thailändska turisttjänstemän.

Kravet, som trädde i kraft den 1 januari, är tillämpligt på Thailand, Singapore, Japan, Korea och Kina/Hongkong. En specifik anledning till de valda länderna och varför de impopulära testerna har återvänt angavs inte, men vissa tror att det är kopplat till återöppningen av Kina för turism. TPN-media noterar dock att kraven tillkännagavs av Indien innan Kina officiellt tillkännagav att det i princip skulle öppnas igen efter tre år av Covid Zero-relaterade stängningar.

Inget specifikt slutdatum för den nya policyn har getts av indiska regeringstjänstemän men de har sagt att policyn inte är permanent och bara tillfällig.

Den nya policyn, enligt representanter från Eastern Hotel Association of Thailand, har allvarligt skadat indisk turism till i synnerhet Pattaya, som är ett stort resmål för indiska turister. Enligt Sanphet Supbowornsathian, ordförande för föreningen, har många hotellbokningar och paketresor ställts in helt eftersom indiska turister blir oroliga för de tester som krävs. Testningen lägger också till extra kostnader till resan för en indisk turist, särskilt för budgetresenärer.

Sanphet och andra turisttjänstemän har uppmanat Thailands turistmyndighet att hålla privata samtal med relevanta indiska myndigheter om policyn och få ytterligare förtydliganden för den exakta anledningen till uppdraget och en bättre tidtabell för när det kommer att hävas. Thailand är ett av de populäraste resmålen i världen för indiska turister, till skillnad från de andra länderna på mandatlistan, och bör lyftas upp enligt Sanphet för att uppmuntra ekonomisk tillväxt och turism.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/