Pattaya förbereder sig för kinesiska turister, turisttjänstemän är upphetsade

Pattaya, Thailand-

Kinesiska besökare kan äntligen lättare återvända till Thailand från och med söndagen den 8 januari, och en av de mest upphetsade parterna är turisttjänstemän och företagare i Pattaya.

Enligt Sanphet Supbowornsathian, ordförande för Eastern Hotels Association, är kinesiska turister mycket efterlängtade av medlemshotell och turistattraktioner i Pattaya, som Nong Nooch Gardens eller Alcazar Cabaret.

Med indiska turistantal faller på grund av ett nytt mandat från den indiska regeringen som kräver Covid-19-tester för alla besökare som flyger från Thailand till IndienSanphet hoppas att Kina kan ta igen lite förlorad mark.

Före covid-19 utgjorde kinesiska turister den största andelen besökare till både Thailand och Pattaya.

Sanphet och andra turisttjänstemän tror dock att återhämtningen från kinesiska turister kommer att ske gradvis och inte allt på en gång. Inledningsvis förväntas enskilda turister vara majoriteten av besökarna till Pattaya, känd som FIT's (Financially Independent Traveler). Paketgrupper, vilket är vad många tänker på när de hör orden kinesisk turist, förväntas inte komma tillbaka förrän runt mars eller april på grund av logistiska skäl, enligt Sanphet.

Samtidigt tillade Sanphet att många Pattaya-baserade turistföretag som serverar kinesiska turister har börjat relansera och öka personalstyrkan och verksamheten i väntan på att kinesiska turister ska återvända.

Pattaya-baserade företag hoppas samtidigt att Pattaya City fokuserar på att påskynda byggnadsarbetet, särskilt på den kritiska andra vägen, innan resebussar med dussintals kinesiska medborgare återvänder över staden, vilket eskalerar redan problematiska trafikproblem.

Kinesiska nyåret infaller söndagen den 22 januari, men Pattayas turisttjänstemän förväntar sig inte en kraftig återkomst av kinesiska turister före eller på det datumet, även om en viss ökning kan förväntas.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/