70-årig brittisk ex-pat sköt ihjäl i Pattaya

Pattaya —

En pensionerad brittisk ingenjör sköts till döds i Pattaya när han reste hem i natt, den 5 januari. Orsaken till händelsen är fortfarande ett mysterium.

Den hemska skottlossningen inträffade medan offret, Neil Lewis Roger, reste hem på sin röda Scoopy I-motorcykel i Soi Khao Makok 1 i Huai Yai-distriktet i Banglamung-distriktet, Chonburi. 70-åringen sköts fyra gånger och avled omedelbart på platsen.

Rogers kropp upptäcktes av Mr Kittikhun Impeng, 29. Han berättade för The Pattaya News att han märkte att offret låg med ansiktet nedåt på vägkanten vid 10:30. Han kontaktade myndigheterna så fort han insåg att offret blödde.

Sawang Boriboon-räddare och polis anlände och undersökte Rogers kropp. De hittade fyra skottskador på hans rygg samt tre 9 mm. pistolgranater i närheten. Föremålen förvarades som bevis, medan offrets kropp fördes till ett lokalt sjukhus.

Polisen träffade offrets fru, Thitiphan Kamlas, vid olycksplatsen. När hon sörjde sin älskades död sa den 38-åriga thailändskan att offret var en brittisk ingenjör som valde att gå i pension i Pattaya. Han återvände precis till Thailand från England den 4 januari efter att ha besökt sin sjuka storasyster.

På dagen för skottlossningen ska offret ha gått till en fest med vänner i Pattaya och inte kommit hem. Hustrun sa att hon blev orolig och var hjärtbruten när myndigheterna ringde henne om hans förlust. Thitiphan sa att hon inte visste om offret hade några fiender.

Fallet är fortfarande olöst den 6 januari, eftersom polisen fortfarande inte kan fastställa det exakta motivet bakom skottlossningen. Pol. Överste Surakit In-um, överintendent för Huai Yais polisstation, spekulerade i ett brett spektrum av motiv som äktenskapsbrott, personliga dispyter eller vägraseri. Hustrun förhörs och utredarna granskar CCTV-inspelningar för att spåra den fortfarande oidentifierade skytten.


-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.