Thailands förslag om obligatorisk covid-19-vaccinationsbevis för ilska och panik Internationella resenärer

Bangkok, Thailand-

Ett förslag från flera thailändska byråer att kräva bevis på minst två Covid-19-vaccinsprutor i spåren av att kinesiska turister återvänder nästa vecka har orsakat ilska, frustration och panik bland många blivande resenärer till Thailand.

Förslaget, som fortfarande behöver godkännande från det thailändska kabinettet, och där specifika detaljer och information ännu inte har släppts, finns HÄR.

Förslaget leddes av den thailändska folkhälsoministern och vice premiärministern Anutin Charnvirakul och inkluderade input från flera ministerier som turism och sport, transport, försäkringsstyrelsen och mer.

I huvudsak är förslaget på grund av att kinesiska turister återvänder efter tre år från och med söndagen den 8 januari, efter att Kina lade ner de flesta av sina Covid-nollåtgärder och förbereder sig för att återöppna sina gränser för att resa. Förslaget innehåller också en ytterligare policy att kräva bevis på försäkring för alla resenärer som kommer från ett land som behöver ett Covid-19-test för att återvända hem, vilket även skulle omfatta Indien som nyligen antog denna regel för resenärer som kommer från Thailand och flera andra länder.

Reaktionen på förslaget har varit minst sagt impopulär. Anutin har ständigt sagt att Thailand inte kommer att diskriminera och peka ut Kina individuellt med Covid-restriktioner som många andra länder som USA och Storbritannien har gjort, på grund av oro över nivån av Covid i landet för närvarande efter ett utbrett utbrott.

Istället, på grund av vad många analytiker och användare av sociala medier tror främst är politik, kommer Thailand att tillämpa alla åtgärder för att avskräcka Covid för alla besökare jämfört med bara Kina. Detta undviker naturligtvis att förolämpa den kinesiska regeringen som redan har berömt Thailand för deras tillvägagångssätt samtidigt som de tuktar länder, särskilt USA, som har infört restriktioner för sina medborgare.

Ilska, frustration och framför allt förvirring har följt förslagen på nätet och lett till många frågor och förfrågningar på sociala medier. Men eftersom förslagen behöver godkännas av den thailändska regeringen finns det helt enkelt inget svar på mängden av frågor som ställs just nu och kommer inte att ske förrän eller om förslagen får slutgiltigt godkännande, möjligen så tidigt som nästa vecka.

Några av de mest populära frågorna som skickats till TPN-media har varit förfrågningar som om ovaccinerade personer kan testa istället för att ha bevis på vaccination, hur långt tillbaka vaccinationsskott som tagits kommer att accepteras, typer av skott accepteras, när programmet kommer att starta och sluta, vilken kostnadsnivå på försäkringen som behövs för de som behöver det, hur man ger bevis på vaccination m.m.

Helt rakt på sak kan ingen av dessa frågor besvaras just nu förrän mer information släpps. Detta i sin tur har ytterligare frustrerat många människor som har bokat dyrt boende och reser till Thailand för resor under de närmaste veckorna. Många kommentarer på nätet verkar uttrycka att vissa blivande turister redan har ställt in sina resor efter att förslagen tillkännagavs.

För nu är allt vem som helst kan göra att sitta och vänta på ytterligare information från det thailändska kabinettet och den thailändska regeringen. Tillkännagivanden och förslag med små förberedelser är knappast ovanliga i Thailand och var vanliga under pandemins höjdpunkt. Men många människor trodde tydligt att när Thailand väl hävde nästan alla Covid-restriktioner och dokumentationsbevis i juli förra året, att de aldrig skulle återvända.

Tyvärr verkar det inte vara över än.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/