UPPDATERING: Gunman kapitulerar för att ha mördat brittisk ex-pat i Pattaya-området, skyller på Road Rage

Pattaya, Banglamung –

En 32-årig beväpnad man har överlämnat sig till polisen efter att ha mördat en brittisk ex-pat i Pattaya ar.EA.

Våra tidigare berättelser:

En pensionerad brittisk ingenjör sköts till döds i Pattaya när han reste hem den 5 januari. Orsaken till händelsen är fortfarande ett mysterium.

Pol. Överstelöjtnant Ittipon Ittisaranachai, chef för polisregion 2, kallade till ett möte med immigrationstjänstemän, turistpoliser och utredare för att spåra den misstänkte.

Thailändsk polis har identifierat en huvudmisstänkt för mordet på en brittisk ex-pat i Pattaya-området. Poliser berättade för Pattaya News att en arresteringsorder har utfärdats för Apichart Boonsawat för mord och olagligt bärande av en pistol offentligt

Nu till uppdateringen:

Idag (7 januari) har Aphichart Boonsawat, 32, överlämnat sig till polisen med pistolen som användes vid brottet. Herr Aphichart har offentligt bett om ursäkt och sagt att han är ledsen för vad han har gjort.

Apichart berättade för polisen i Pattaya: "Jag kände inte offret tidigare. Medan jag körde min bil vid Soi Chaiyapreuk befann jag mig i vänster körfält och väntade på att få svänga. Offret, herr Roger, 70, som var på en motorcykel, var bakom mig och tutade högt. Han slog också min bil fysiskt för att få mig att svänga snabbare, men trafiken förhindrade detta.”

"Jag stannade min bil helt för att prata med honom innan ett rasande bråk började och han backade upp på sin motorcykel för att försöka köra iväg. Men jag blev så arg att jag jagade efter honom i nästan två kilometer som visas på CCTV-video. Jag lyckades skära av honom och stannade min bil framför honom och öppnade eld med min pistol, sköt honom fyra gånger eftersom han förolämpade och gjorde mig arg, vilket fick mig att bli rasande.” Apichart förklarade för polisen.

Polisen berättade för Pattaya News att de har förnekat borgen till Apichart. Apichart förblir fängslad och kommer att ställas inför rätta måndag morgon den 9 januari. Han har fått hjälp av en advokat och har avböjt att göra en reenactment som presstid. Hans advokat, som inte var identifierad, har lovat att försöka fortsätta att få honom borgen. Trots Apicharts uttalande till polisen är det oklart vad hans vädjan kommer att vara eller ett eventuellt försvar.

Apichart, känd under sitt thailändska smeknamn Big, är enligt uppgift en professionell skytt med skjutvapen i sport med goda färdigheter och hade vunnit många skyttetävlingar. Hans skjutvapen var lagligt och användes i hans sporttävlingar, tillade polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.