Ordförande för Thai Tourism Marketing Association motsätter sig nya vaccinkrav för turister, möten planerade med PM

Bangkok, Thailand -

Röster inom turistnäringen fortsätter att tala upp mot nya regler i Thailand som träder i kraft i morgon den 9 januari, som kräver att utländska turister visar bevis på att de har vaccinerats mot Covid-19 innan de flyger in i kungariket.

Först, vänligen tryck eller klicka här för vår bevakning av de nya reglerna som har orsakat omfattande uppståndelse och förvirring på sociala medier.

För det andra, tryck eller klicka här för att läsa vår bevakning av motståndet mot planen som redan tillkännages.

Nu, Mr Kitti Pornsiwakit, ordförande för Thai Tourism Marketing Association, avslöjade för thailändsk press idag, den 8 januari 2023, att han och andra stora röster inom turistnäringen kommer att träffa Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha och andra relevanta parter den 10 januari och 11:e för att erbjuda alternativa lösningar och planer för att kontrollera covid och uppmanar kravet på att visa bevis på vaccination att upphävas.

Enligt Kitti är ett framträdande förslag att endast kräva vaccinationsbevis från länder som kräver ytterligare Covid-skyddsåtgärder för att resa eller återvända till landet, som Kina eller Indien, som kräver ett test för att återvända för närvarande, kontra ett generellt krav.

Kitti uppgav också att många turistbyråer och grupper redan hade rapporterat till honom att avbokningar strömmade in efter tillkännagivandet och att Thailand naturligtvis måste rätta till denna situation.

TPN media kommer att hålla våra läsare uppdaterade om denna heta historia under hela veckan.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/