Uppdatering: Thailands civila luftfartsmyndighet säger till flygbolag som är ovaccinerade/resenärer utan vaccinationsdokumentation kan flyga men måste testa vid ankomst

Bangkok, Thailand-

Thailands civila luftfartsmyndighet eller CAAT skickade ett brådskande meddelande i kväll, den 8 januari 2023, till flygbolagen bara timmar innan större förändringar av vaccinkraven till Thailand, för att klargöra att ovaccinerade resenärer eller de utan deras dokumentation kan flyga men måste ta ett test vid ankomsten.

Detta följde denna stora förändring av reglerna tidigare i helgen som förblindade många resenärer och har orsakat omfattande förvirring och ilska på nätet.

Meddelandet var en NoTAM (Notice to Airmen) som skickades via CAAT till alla flygbolag. Eftersom meddelandet skickades i sista minuten återstår dock många detaljer och frågor. Det finns också en chans att de som flyger omedelbart kan ha problem och skulle behöva åtgärda dem med sitt flygbolag.

Meddelandet klargjorde inte hur flygbolagen skulle kommunicera till thailändska tjänstemän att någon behöver testa vid ankomsten, vilken typ av test det skulle vara, om det skulle ske på resenärens bekostnad, eller viktigare vad som hände om någon var positiv och om det innebar en möjlig påtvingad dyr karantän på deras bekostnad, även om den är symtomfri.

Dessutom, om en resenär måste ta ett Covid-19-test för sin utresa efter att ha lämnat Thailand, såsom Kina eller Indien, behöver de täckning på minst 10,000 19 USD. Sjukförsäkring krävs ENDAST om landet resenären flyger till efter Thailand kräver ett Covid-XNUMX-test för att gå ombord på ett plan/flyga.

Det här är en utvecklingshistoria och mer information förväntas snart från thailändska regeringstjänstemän.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/