Ryska turister påstås förlora tusentals dollar som förvaras i hotellets kassaskåp i Pattaya

Pattaya —

Två ryska turister lämnade in polisanmälningar i separata fall i går, den 8 januari, och hävdade att deras pengar säkrade i kassaskåp på samma hotell i Pattaya hade försvunnit.

Det första offret, Oleg Gipke, kom för att rapportera fallet vid Pattayas polisstation kl. 10. Han berättade för polisen att han bodde på ett hotell i Pattaya och förvarade sina 5,000 XNUMX dollar i ett värdeskåp från hotellet.

Pattayapolisen höll undan namnet på hotellet i väntan på en ytterligare rättslig utredning.

Mr. Gipke sa att han den 4 januari märkte en oegentlighet med kassaskåpet även om han inte beskrev vilken typ av oegentlighet det var. Han öppnade sedan kassaskåpet, räknade sina pengar och upptäckte att omkring 1,000 XNUMX amerikanska dollar saknades i hans hög med pengar. Han bad sedan hotellets personal att kontrollera CCTV-inspelningar men fick avslag eftersom personalen sa att han först måste göra en polisanmälan. Detta ledde till att herr Gipke anmälde sitt klagomål till polisen i natt.

Det var oklart varför det blev en försening av den ursprungliga händelsen och polisanmälan.

Ett annat fall, som nästan exakt liknade Mr. Gipkes incident, inträffade med Natalina Chernova, en rysk medborgare.

Hon kom också för att anmäla sina försvunna kontanter igår på Pattayas polisstation och sa att hennes pengar värda 4,000 16,000 US-dollar hade försvunnit från hennes XNUMX XNUMX US-dollarstack. Chernova sa att hon förvarade sina pengar i ett kassaskåp och att hon bodde på samma hotell som Mr. Gipke. De två offren kände inte varandra, konstaterar The Pattaya News.

Händelserna ska ha förbryllat de två offren eftersom deras pengar hade försvunnit spårlöst och bara en del av dem försvann. Polisen i Pattaya undersöker nu CCTV-bilder från hotellet och frågar personalen om fler ledtrådar.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.