Thailand välkomnar den första kinesiska turistflygningen på cirka tre år

FOTO: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย

Nationellt —

269 ​​kinesiska turister från Xiamen i Kina har landat på Thailands flygplats Suvarnabhumi idag, den 9 januari.

Den första gruppen kinesiska besökare anlände till flygplatsen klockan 12 och välkomnades varmt av tre framstående leende thailändska ministrar: Anutin Charnvirakul, minister för folkhälsovård, Saksayam Chidchob, transportminister, och Pipat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport .

Anutin, som berättade vid en presskonferens på flygplatsen att en Kravet på bevis på covid-vaccination för utländska turister har upphävts, satte blomstergirlanger runt turisters hals och gav välkomstgåvor tillsammans med andra ministrar och flygplatstjänstemän.

FOTO: Dailynews – เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย

Denna grupp kinesiska turister som reser med Xiamen Air-flyget MF833 markerar det första kinesiska turistflyget som landade i Thailand efter att Kina dämpat sina stränga reserestriktioner söndagen den 8 januari.

Kinas gränser hade för det mesta varit stängda i tre år på grund av Covid-19-pandemin och en nollpolicy för Covid.

15 flyg från Kinas fastland med 3,464 300,000 passagerare är planerade att komma in i kungariket idag, medan tjänstemännen räknar med att de kommer att välkomna minst 2023 XNUMX kinesiska besökare under de första tre månaderna av XNUMX.

FOTO: Dailynews – เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย
FOTO: Dailynews – เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.