De bästa nationella berättelserna från den senaste veckan: kineser anlände till Thailand, hennes kungliga prinsessa förblir medvetslös och mer

Här är en titt på de bästa NATIONELLA berättelserna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 2 januari 2023, till söndagen den 8 januari 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är anges i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade den 5 januari totalt 241 trafikolyckor, med 253 skadade och 25 dödsfall, på den sjunde dagen (4 januari) av trafikolyckskampanjen "New Year's Seven Days of Danger".Surat Thani hade det högsta antalet olyckor (79). Det högsta antalet skador var i Kanchanaburi (81). Chiang Rai har det högsta antalet dödade (15).
  2. Kinesiska turister kommer att anlända till Thailand med det första turistflyget på nästan tre år den 9 januarith2023

Kinesiska turister marknadsförs av Thailand för att komma tillbaka som "Revenge Travellers".

Tre flygplatser i Thailand förbereder sig för att välkomna minst 20 flyg från Kina per dag under de första tre månaderna 2023, från och med den 11 januari, enligt Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT).

3. En inflytelserik thailändsk virolog sa att nya Covid-19-stammar från turister som reser från väst är mer oroande än äldre stammar från turister som reser från Kina.

Dr. Yong Poovorawan kom ut den 6 januari för att dämpa thailändarnas oro över en ökning av Covid-19-infektioner i ljuset av Kinas kommande lättnader av resebegränsningar från den 8 januari och framåt.

4. Den första Full Moon Party 2023 hölls på Rin Beach i Baan Tai-distriktet, Koh Phangan-distriktet.

Denna första Full Moon Party i år välkomnade mer än 20,000 100 turister vilket har genererat minst XNUMX miljoner baht.

5. Thailändska kungliga läkare uppgav att hennes kungliga höghet prinsessan Bajrakitiyabha Narendiradebyavati fortfarande inte har återfått medvetandet på grund av sina hjärtproblem.

Hennes kungliga höghet förblir medvetslös, sade byrån, och får antibiotika under noggrann övervakning. 

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News! 

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.