Tjänstemän i Pattaya City överväger att förbjuda parkering på strandsidan av Pattaya Beach Road igen

Pattaya, Thailand-

Pattaya City-tjänstemän överväger att avbryta en order som genomfördes under Covid-19-pandemin som tillåter parkering på strandsidan av Pattaya Beach, men har ännu inte fattat några slutgiltiga beslut medan de lyssnar på alla åsikter.

Före Covid-19-pandemin var det förbjudet att parkera direkt på stranden för att låta trafiken flyta smidigt, enligt Pattaya City Traffic Police. Men på grund av brist på utländska turister och stängda gränser i nästan tre år på grund av Covid-19 var parkering tillåten efter många framställningar från strandförsäljare.

Men oro över redan försämrad trafik och återvändande kinesiska turister och eventuella resegrupper och bussar ser nu att Pattayas trafikpolis rekommenderar att förbudet återinförs. Pattayas borgmästare Poramese Ngampiches och relevanta Banglamung-tjänstemän har dock inte fattat ett slutgiltigt beslut och undersöker många olika inblandade parter.

Pattaya City är mitt uppe i ett projekt för att bredda Beach Road totalt, vilket så småningom kommer att tillåta mer parkering och mer utrymme att köra, men det kommer troligen att dröja över ett år tills det är färdigställt och för närvarande bara en mycket liten del vid North Pattaya Beach är på gång.

Det är verkligen sant, erkänner Pattaya City tjänstemän, att tillåtelse av parkering har gjort Pattaya Beach mycket mer attraktivt för inhemska turister från Bangkok och östra provinser. Men med återkomsten av utländska turister är oro från trafikpolisen att det gör den nuvarande situationen ohållbar från en trafikuppfattning tills utbyggnaden av Beach Road är klar.

Förslag på alternativa parkeringsplatser och regelbundna skyttlar lyssnas också på, tillade Pattaya City. Vad tror du? Berätta för oss i kommentarerna.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/