En titt på den kommande veckan i Thailand nyheter: Kinesiska nyåret närmar sig

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi här på TPN media förhandsgranskar de bästa berättelserna som utvecklas eller kommer under nästa vecka i Thailand, Pattaya, Phuket och Bangkok.

Den här veckan fokuserar vi främst på den kommande kinesiska nyårsfestivalen som infaller nästa söndag, den 22 januari 2023.

Sojern, den digitala marknadsföringsplattformen nummer ett för resebranschen, har avslöjat att Thailand är rankat som nummer ett som den mest populära destinationen runt om i världen för resor under det kinesiska nyåret.

Thailand rankades som nummer ett, med 26.75 procent av sökningarna efter flyg och resor under det kinesiska nyåret, med Japan på andra plats med 19.41 procent.

Kina, som nyligen avslutade sin Covid Zero-policy och öppnade gränserna igen, förväntas dock fortfarande vara en gradvis ström av ankomster kontra ett massivt flöde på grund av att reseföretag och flygbolag fortfarande spelar ikapp över det plötsliga slutet av Covid Zero i slutet av december .

Många andra omgivande länder i Sydostasien förväntas dock kompensera för bristen på kinesiska resenärer. Dessutom har Thailand en stark befolkning av kineser-thailändare som firar det kinesiska nyåret.

Många städer, inklusive Pattaya och över Phuket, kommer att ha många fester, festivaler, marknader och evenemang för det nya året. Nästan varje bar och nattklubb anordnar också speciella fester. Det förväntas bli en mycket hektisk helg och kommer att bli det första fullt firade kinesiska nyåret på tre år på grund av Covid-19.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/