Påstådd mammamördare med psykiska problem greps i Bangkok

Nationellt —

En mentalpatient greps söndagen den 15 januari för att ha mördat sin 61-åriga mamma. Den misstänkte misshandlade sin mammas huvud med en gascylinderventil i järn tills hon dog, uppger polisen.

Polis från polisstationen i Lat Krabang underrättades om händelsen vid 3-tiden och skyndade ut till platsen med de första insatserna. Händelsen inträffade i ett icke namngivet hyreshus i fyra våningar i stadsdelen Lat Krabang i Bangkok.

Kroppen av den 61-åriga kvinnan, Mrs Chai Chanprem, hittades på en madrass dränkt i blod i ett rum på tredje våningen. Hon var täckt med en filt från huvud till midja. När polisen avslöjade henne konstaterade de att kvinnan hade fått svåra huvudskador. Golvet i rummet var täckt av blod. Polisen hittade också en gascylinderventil i järn som var fläckig med blod nära Mrs Chais kropp.

Den misstänkte, som råkade vara offrets son, Noi Chanprem, greps omedelbart på platsen. Den misstänkte 37-åringen förblev tyst och lämnade inget uttalande till polisen. Han skakade bara på huvudet och slöt ögonen under inledande förhör, säger polisen. Den misstänkte fördes till polisstationen i Lat Krabang för rättsliga åtgärder.

Grannar till offret berättade för polisen att de hörde ett ljud som lät som om någon blev misshandlad den 13 januari klockan 9, men inget bråk rapporterades. Polisen trodde att den misstänkte hade använt en järnventil för att slå ihjäl sin mamma.

Offrets barnbarn, som reste för att identifiera offrets kropp, berättade för polisen att den misstänkte var psykiskt sjuk. Hon sa att hon en gång lade in den misstänkte på ett mentalsjukhus för två år sedan, men när han väl skrevs ut återvände hans psykiska symtom och förvärrades när han vägrade ta sina mediciner.

Barnbarnet tillade att hon tidigare hade varnat offret att vara försiktig eftersom hennes son var våldsam och att hon bodde ensam med honom.

Offrets kropp fördes till Rättsmedicinska institutet vid polissjukhuset. Den misstänkte är häktad i väntan på en läkarundersökning för att undersöka hans psykiska problem.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.