UPPDATERING: Åtta personer bekräftas döda medan sju fortfarande saknas efter att tankfartyg exploderade i Samut Songkhram-provinsen

FOTO: Thairath Online

Nationellt —

En explosion som inträffade ombord på en oljetanker som lades till vid Mae Klong-floden i Samut Songkrams Mueng-distrikt i går, den 17 januari, har hittills orsakat åtta bekräftade dödsoffer.

Först vår tidigare historia:

En oljetanker som kan lagra 3 miljoner liter olja exploderade och fattade eld när den lade till i Samut Songkham-provinsen.

Nu till vår uppdatering:

Tankfartyget "Smooth Sea 22" exploderade vid ett varv i väntan på underhåll. Sju hamnarbetare (en thailändsk och sex burmeser) saknades fortfarande.

Åtta arbetare bekräftades döda. En thailändsk och tre burmesiska arbetare skadades av explosionen.

Vid tidpunkten för explosionen befann sig 10 arbetare på fartyget, medan 30 andra befann sig på varvets strand, säger Samut Songkhrams guvernör Somnuk Promkaew.

Han tillade att tankbilen inte var tom som tidigare rapporterats, eftersom den fortfarande innehöll cirka 25,000 20,000 liter eldningsolja och XNUMX XNUMX liter diesel.

Orsaken till explosionen är fortfarande under utredning.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.