Robert Beijer, misstänkt i det ökända fallet med mördare i Belgien Brabant, arresterad i Pattaya för påstådda visumfrågor

Pattaya, Thailand-

Robert Beijer, 70, en misstänkt i ett ökänt kallfall i Belgien som kallas Brabant Killers eller Gang of Nivelles, greps i Pattaya denna vecka för påstådda juridiska visumproblem som tillåter honom att stanna i Thailand.

Detaljer från thailändsk polis är knapphändiga och lokala thailändska medier bjöds inte in till gripandet och vid presstid har inga intervjuer givits av thailändska tjänstemän som är inblandade i ärendet.

Gripandet, som har väckt ett massivt allmänintresse i belgiska medier, beror inte på Mr Beijers påstådda problem med sitt visum i Thailand, där han har levt av och på i årtionden och enligt uppgift genomgått cancerbehandling, utan på hans påstådda inblandning i Belgiens ökända Brabant Killers Cold Case.

Beijer, även känd som Bob, en före detta statlig polis, hade tidigare dömts i fjorton år för mord och rån i fall som inte har med Brabant Killers att göra, och hade efter att ha blivit frisläppt tidigt för gott uppförande till stor del bott i Thailand sedan 1999. var inte omedelbart klarlagt vad hans exakta visumfråga var eller var han hölls fängslad.

Beijer har länge misstänkts av många människor för att ha varit inblandad i ett gäng som låg bakom en rad attacker, inklusive dödliga sådana på stormarknader, som dödade 28 personer på åttiotalet i Belgien (se nedan). Herr Beijer har ständigt förnekat alla anklagelser mot honom och säger att han är oskyldig, trots att de kommer tillbaka för att förfölja honom gång på gång.

Hans gripande kan göra det möjligt för utredare som fortfarande arbetar med det kalla Brabant Killers Case att förhöra honom ytterligare och skedde enligt uppgift i samordning med belgiska tjänstemän som vid presstid också letade efter den lagliga rätten att helt genomsöka Mr Beijers hem i Pattaya, och kan har beviljats ​​det, även om det fanns motstridiga rapporter.

Pattaya News kommer att ge ytterligare uppdateringar om den här historien när de blir tillgängliga.

För mer information om Brabant Killers Case i detalj tryck eller klicka här.

För mer från Bryssel press….

Foton: HLN

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/