Thailändska punktskattetjänstemän greps för att ha kidnappat telefonbutiksarbetare för lösensumma

FOTO: Sanook

Samut Prakan-provinsen —

Den thailändska polisen grep två punktskattetjänstemän och en annan misstänkt för att ha kidnappat en arbetare från en kinesiskt ägd telefonbutik i Samut Prakan onsdagen den 18 januari. De misstänkta ska ha krävt en lösensumma på 300,000 XNUMX baht i utbyte mot arbetarens frihet.

Poliser från Samut Prakans polisstation genomförde en utredning efter att ägaren till en telefonbutik, Wu Yiwen, en 31-årig kinesisk medborgare, kom för att rapportera fallet igår klockan 3.

Yiwen berättade för polisen att 7-8 män, som påstod sig vara tjänstemän från skattemyndigheten, dök upp i hans butik i Soi U-Thong i Mueang-distriktet vid lunchtid. Männen gick in i butiken för att se sig omkring men ska sedan ha tvingat in sin anställd, Monthira Jaiprom, 21, i sitt fordon och kört iväg.

Den kinesiska butiksägaren var inte i butiken vid den tiden. Han sa att han också var bror till den bortförda arbetaren.

De misstänkta tog Ms. Monthira fram till Samut Prakarn Provincial Excise Office och stoppade fordonet. De påstods sedan ha sagt åt henne att ringa sin bror för att betala dem 300,000 XNUMX baht i "böter", och hävdade att hennes bror hade sålt skattesmitande varor.

Yiwen sa till polisen att han inte litade på de misstänkta, så han kom för att anmäla händelsen för att få hjälp.

Pol. Överstelöjtnant Chatchaphong Khaosa-Saard, en utredande officer vid Samut Prakans polisstation, sa åt offret att locka de misstänkta att träffa honom på en bensinstation nära Royal Thai Naval Academy.

Polisen gömde sig runt bensinstationen tills offret överlämnade ett papperskuvert innehållande 50,000 300,000 baht till de misstänkta som väntade i en Toyota-pickup. Lösen hade förhandlats ner från 50,000 XNUMX baht till XNUMX XNUMX av Mr. Yiwen före mötet.

Polisen lyckades fånga tre misstänkta, varav två påstod sig vara punktskattetjänstemän och en civil. De insisterade på att pengarna var böter, inte en lösensumma. Myndigheterna trodde dock inte på dem, så de tog de misstänkta till polisstationen för förhör.

De två misstänkta var verkligen från punktskattemyndigheten, sade polisen. Deras identiteter var reserverade i väntan på en utredning.

Polisen tillade att en grupp misstänkta flydde från gripandet och var på fri fot.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.